Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Έκλεψαν τον Ιερό Ναό Αγίου Νικάνορος Καστοριάς


Δεύτερο κρούσμα κλοπής σε εκκλησιαστικό χώρο της περιοχής μας μέσα σε λίγες ημέρες. Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί στη λίστα των εγκληματικών ενεργειών ιερόσυλων σε Ιερούς Ναούς της Πατρίδας μας.
Οι βέβηλοι εισήλθαν στο παρεκκλήσιο της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας του Ιερού Ναού Αγίου Νικάνορος Χλόης Καστοριάς και εν ώρα Θείας Λειτουργίας, αφαίρεσαν τάματα και αφιερώματα πιστών Χριστιανών από την εικόνα Της. Αξίζει να σημειωθεί..

το περίσσιο θράσος, η ανευλάβεια και η ασέβεια την οποία επέδειξαν κάποιοι συνάνθρωποί μας, την ίδια ώρα που κάποιοι άλλοι συνάνθρωποί τους προσεύχονταν.
Τέτοια γεγονότα σπάνιζαν στο παρελθόν αλλά πρόσφατα φαίνεται ότι αποτελούν μέρος της καθημερινότητάς μας. Εκ πρώτης όψεως η αύξηση της εγκληματικότητας στην Καστοριά, συνδέεται με την απομάκρυνση των συνοριοφυλάκων κάτι το οποίο, εξάλλου, μαρτυρείται και από την πληθώρα παραπόνων των κατοίκων όλων των παραμεθορίων χωριών της Καστοριάς.
Η επαγρύπνηση όλων και η ευαισθητοποίησή μας είναι καθήκον τόσο απέναντι στην Πατρίδα όσο και απέναντι στο Θεό.