Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Πενταλόφου Θεσσαλονίκης του Δήμου Ωραιοκάστρου και της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.


Ο υπάρχων Ι.Ναός είναι μία σταυροειδής βασιλική μετά τρούλλου, λιθόκτιστη, με γυναικωνίτη. Το καμπαναριό ανεξάρτητο και μεταγενέστερο δεν έχει ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά.

Η ανέγερση του Ι.Ναού και ο εσωτερικός του διάκοσμος ολοκληρώθηκαν σε επτά χρόνια και το 1972 τελέσθηκαν τα θυρανοίξια. Ο Α΄ Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Διονύσιος εγκαινίασε τον Ιερό Ναό στις 16.5.1976.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάστηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Πενταλόφου Θεσσαλονίκης η Μεγάλη Θεομητορική Εορτή της Κοιμήσεως Της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Το απόγευμα της Παραμονής, κατά τον Μέγα Πανηγυρικό  Εσπερινό, χοροστάτησε ο Πρωτοσύγκελος  της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Αρχιμανδρίτης π.Διονύσιος Πατσάνης με μια πλειάδα ιερέων από της γύρο περιοχή .
Πλήθος πιστών από κάθε γωνιά της Πενταλόφου και της γύρο περιοχής, κατέκλισαν τον Ιερό Ναό για να ζητήσουν και να πάρουν την Χάρη Της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Μετά την Ακολουθία του Εσπερινού και της Αρτοκλασίας εψάλει η Ακολουθία των Εγκωμίων της  Υπεραγίας Θεοτόκου από χορωδία κυριών της ενορίας και στο τέλος αυτής η Έξοδος της Αγίας Εικόνος της  Κοιμήσεως Της  Θεοτόκου και του Επιταφίου στους δρόμους της Πενταλόφου.
Την Αγία Εικόνα και τον  Επιτάφιο  ακλουθούσαν Νέοι και Νέες του Πολιτιστικού Συλλόγου Πενταλόφου με παραδοσιακές στολές κρατώντας αναμμένα φαναράκια  
Ακολουθεί το φωτογραφικό υλικό από τον  Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό.