Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012

Πανηγυρικός Εσπερινός στην Ιερά Μονή Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο Μέγα Δένδρο Θέρμου.   Με την ακολουθία του πανηγυρικού αρχιερατικού Εσπερινού ξεκίνησαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Ισαποστόλου και Εθναποστόλου Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, στην Ιερά Μονή Αγίου Κοσμά στο Μέγα Δένδρο Θέρμου Αιτωλίας, γενέτειρα του μεγάλου αυτού αγίου.
Στην ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος και συγχοροστάτησαν ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος και ο εορτάζων Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Επίσκοπος Επιδαύρου Καλλίνικος, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσφορά του Αγίου Κοσμά και συγκεκριμένα στο κηρυκτικό έργο του αγίου, τονίζοντας ότι «ο Άγιος Κοσμάς κήρυττε τον ερχομό της Βασιλείας των Ουρανών η οποία βιώνεται διαχρονικά».
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Κοσμάς ευχαρίστησε τους Αγίους Αρχιερείς που προσήλθαν να τιμήσουν την μνήμη του Αγίου Κοσμά καθώς και τις τοπικές αρχές με προεξάρχοντα τον Δήμαρχο Θέρμου.
Αξίζει να αναφερθεί ότι εκατοντάδες ήταν οι πιστοί που από νωρίς έφτασαν στην Ιερά Μονή για να τιμήσουν τον Άγιο, να προσκυνήσουν το χαριτόβρυτο απότμημα του ιερού λειψάνου του που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή και να ευχηθούν στον εορτάζοντα Ποιμενάρχη μας.


Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας
 της Ιεράς Μητροπόλεως
το eisagios.blogspot.gr Εύχεται στον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά «Το εις Πολα Ετη Δεσποτα» .