Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια Ελευθερίας με εκδήλωση του γραφείου εξωτερικής ιεραποστολής και πανηγυρική συναυλία της χορωδίας της ιεράς Μητροπόλεως.


PDFΕκτύπωσηE-mail
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 09 Ιανουάριος 2012 18:35 Δευτέρα, 09 Ιανουάριος 2012 17:57


Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση του Γραφείου Εξωτερικής Ιεραποστολής της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου στο «Χώρο Τεχνών» του Δήμου Βέροιας. Στην αρχή ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων ευλόγησε τη βασιλόπιτα και στη συνέχεια μίλησε με θέμα την ιεραποστολή.

Ακολούθησε συναυλία της μικτής Χορωδίας της Ιεράς Μητροπόλεως υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Δημητρίου Κεχαγιά με παλιά βεροιώτικα τραγούδια με τη συνοδεία παραδοσιακών οργάνων, που ενθουσίασαν το πολυπληθές κοινό.
Στο τρίτο μέρος της εκδήλωσης προβλήθηκε σύντομα απόσπασμα διάρκειας 15 λεπτών από βίντεο παραγωγής της Ιεράς Μητροπόλεως Κεντρώας Αφρικής με σπάνια στιγμιότυπα από επισκέψεις του νέου Μητροπολίτου κ. Νικηφόρου σε παραποτάμια χωριά της επαρχίας του.
Τέλος ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως αρχιμ. Γεώργιος Χρυσοστόμου, αντικαθιστώντας τον ασθενούντα υπεύθυνο του γραφείου εξωτερικής ιεραποστολής πρωτοπρεσβύτερο π. Νεκτάριο Σαββίδη, έκανε ένα σύντομο αλλά πολύ ουσιαστικό απολογισμό των δραστηριοτήτων του γραφείου κατά την χρονιά που πέρασε.
Η εκδήλωση ήταν η πρώτη από μία σειρά εκδηλώσεις το τρέχον έτος που θα είναι αφιερωμένες στα 100 χρόνια Ελευθερίας (1912 -2012)

Η ομιλία του σεβασμιωτάτου:

«Η έναρξη της νέας χρονιάς που συνδυάζεται με την έναρξη της δημόσιας ζωής και του κηρύγματος του Χριστού, όπως ακούσαμε να περιγράφει το ιερό ευαγγέλιο κατά την χθεσινή Κυριακή μετά τα Φώτα, μας υπενθυμίζουν το χρέος της Εκκλησίας μας να κηρύσσει το ευαγγέλιο του Χριστού «πάση τη κτίσει»· να μεταδίδει το λόγο του Θεού όχι μόνο στα μέλη της αλλά και «εις πάντα τα έθνη»· να τον μεταφέρει σε όλους τους ανθρώπους που ο ίδιος ο Χριστός θεωρεί πρόβατά του, όπως και εμάς ους πιστούς, έστω και αν δεν είναι «εκ της αυλής ταύτης», έστω και αν δεν είναι μέλη της Εκκλησίας του, έστω κι αν δεν είναι ακόμη βαπτισμένοι στο όνομά του, διότι, όπως λέγει, «κακείνα με δει αγαγείν και γενήσεται μία ποίμνη, εις ποιμήν».
Το καθήκον αυτό της μιάς ποίμνης κληροδότησε ο Χριστός στους μαθητές και αποστόλους του οι οποίοι όντως πορεύθηκαν «εις πάσαν την γην» για να κηρύξουν το ευαγγέλιό του «τοις εγγύς και τοις μακράν».
Στις δικές τους άλλωστε, αποστολικές περιοδείες και στον δικό τους κόπο και μόχθο μέσα σε αντίξοες και δύσκολες συνθήκες οφείλουμε και εμείς την εις Χριστόν πίστη μας, οφείλουμε το ότι γνωρίσαμε την αλήθεια και τον αληθινό Θεό.
Αυτό το έργο της ιεραποστολής εις τα έθνη ή της εξωτερικής ιεραποστολής, όπως ονομάζεται, συνεχίζει ανά τους αιώνες αλλά και στην εποχή μας η Εκκλησία μας με την οργάνωση αρχικά ιεραποστολικών αποστολών σε χώρες της Αφρικής και της Ασίας, εκεί όπου οι άνθρωποι βρίσκονται ακόμη «εν σκότει και σκιά θανάτου», αλλά και στη συνέχεια με την ίδρυση ιερών Μητροπόλεων οι οποίες αγωνίζονται να διαδώσουν το ευαγγέλιο του Χριστού στις χώρες αυτές και να στηρίξουν στην πίστη τους νέους χριστιανούς.
Την προσπάθεια αυτή της ιεραποστολής στηρίζει στο μέτρο των δυνατοτήτων της και με τη βοήθειά σας και η Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, θέλοντας να συμμετάσχει στην εκπλήρωση της κοινής για όλους τους πιστούς εντολής του Χριστού «πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη», και ταυτόχρονα να δώσει και σε όλους εσάς την ευκαιρία να προσφέρετε στον σκοπό της ιεραποστολής και να γίνετε ιεραπόστολοι, έστω και με μία μικρή συμβολή για την ανέγερση ενός ναού, μιας ιεράς μονής ή ενός σχολείου, για την ενίσχυση ενός νέου παιδιού ώστε να σπουδάσει, και γενικότερα για τις ανάγκες του ιεραποστολικού έργου το οποίο επιτελεί στην Αφρική η Εκκλησία και κυρίως στην Ιερά Μητρόπολη Κένυας, Νιγηρίας και στην ιερά Μητρόπολη Κεντρώας Αφρικής, τις οποίες στηρίζει και βοηθά το Γραφείο Εξωτερικής Ιεραποστολής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας με υπεύθυνο τον π. Νεκτάριο Σαββίδη.
Δεν θα αναφερθώ σε επιμέρους στοιχεία του έργου που επιτέλεσε κατά το παρελθόν έτος το Γραφείο εξωτερικής Ιεραποστολής της Μητροπόλεώς μας, διότι θα έχουμε στη συνέχεια την ευκαιρία να ακούσουμε αναλυτικό απολογισμό της δράσεώς του, η οποία κατά το έτος 2011 ήταν ιδιαίτερα πλούσια, καθώς το έργο της ιεραποστολής στην Ιερά Μητρόπολη Κεντρώας Αφρικής ενίσχυσε με την παρουσία του επί τρεις εβδομάδες και τη διδασκαλία που προσέφερε στην εκεί θεολογική Σχολή ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας π. Γεώργιος Χρυσοστόμου.
Θα ήθελα όμως να ευχαριστήσω όλους όσους κατά τον περασμένο χρόνο στήριξαν και ενίσχυσαν και αυτή την προσπάθεια της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, και να προτρέψω πατρικώς όλους σας να συνεισφέρετε στο έργο αυτό, στο μέτρο των δυνατοτήτων σας, διότι και η μικρότερη προσφορά, και το δίλεπτο τη χήρας, όπως λέει το ιερό ευαγγέλιο, έχει μεγάλη αξία για το έργο της ιεραποστολής, γιατί όχι μόνο στους μακρινούς αυτούς τόπους και με λίγα χρήματα μπορούμε να βοηθήσουμε και να συμβάλλουμε ουσιαστικά στο έργο που επιτελείται, αλλά και γιατί με την συνδρομή μας αυτή στηρίζουμε και ενισχύουμε τους κληρικούς που αγωνίζονται μέσα σε δύσκολες συνθήκες να φέρουν το μήνυμα του Χριστού κι στους αδελφούς μας της Μαύρης Ηπείρου, που εργάζονται στην Αφρική ιεραποστολικά και για μας που δεν μπορούμε να το πράξουμε.
Και καθώς βρισκόμαστε στην αρχή της νέας χρονιάς θα ήθελα να ευχηθώ ο Θεός να ευλογήσει φέτος ακόμη περισσότερο το έργο του Γραφείου Εξωτερικής Ιεραποστολής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, τους συνεργάτες του και όλους εσάς που συμπαρίστασθε με αγάπη σ’ αυτό».