Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Η εορτή του Αγ. Τιμοθέου και του Αγ. Αναστασίου του Πέρσου στη Χαλκίδα - αποχώρηση του Πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού Ναού Χαλκίδος.


Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου τιμήθηκε στη Χαλκίδα με πανηγυρικό τρόπο, όπως κάθε χρόνο, η μνήμη του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Τιμοθέου και του Οσιομάρτυρος Αναστασίου του Πέρσου, στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, προεξάρχοντος της Ευχαριστιακής Συνάξεως, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου. 


Μάλιστα, οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν και τεμάχιον του Ιερού Λειψάνου του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Τιμοθέου, το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρυμάλλη Ψαχνών.
Theia Leitourgia 22.1.2012.JPG
Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος κήρυξε τον θείο λόγο προς τους πιστούς, εξηγήσας το Αποστολικό Ανάγνωσμα της ημέρας (Α΄ Τιμόθ. 4, 9-15), με επίκεντρο την φράση του Αποστόλου Παύλου «ηλπίκαμεν επί Θεώ ζώντι».
Μετά το κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε και στον εορτάζοντα Ιεροκήρυκα της Ιεράς μας Μητροπόλεως, Αρχιμ. Τιμόθεο Μπαϊμπάκη, ώστε να συνεχίσει την ευάρεστη διακονία του στην Τοπική μας Εκκλησία.
p. Timotheos Mpaimpakis.JPG
Ακόμη, ευχήθηκε και στον εορτάζοντα Πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ι. Ναού κ. Αναστάσιο Δέδε, ανακοινώνοντας μάλιστα και την παραίτηση, την οποία υπέβαλλε εκ των καθηκόντων του, ύστερα από τεσσαρακονταετή ευδόκιμη υπηρεσία στο Αναλόγιο του Μητροπολιτικού Ναού.
Ο Σεβασμιώτατος εξήρε το ήθος και την προσφορά του κ. Δέδε, τονίζοντας ιδιαιτέρως το εκκλησιαστικό του φρόνημα, ενώ και εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Μητροπολιτικού Ναού του απένειμε τον Χρυσό Σταυρό του Αγίου Δημητρίου, εις αναγνώρισιν της προσφοράς του στην ιστορική Καθέδρα της Τοπικής κατά Χαλκίδα Εκκλησίας. 
Aponomi Chrisou Stavrou Agiou Dimitriou.JPG
Τέλος, ανακοίνωσε στους πιστούς της Ενορίας ότι, μετά την οικειοθελή παραίτηση του κ. Δέδε, την θέση του Πρωτοψάλτου, κατόπιν προτάσεως του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ι. Ναού, αναλαμβάνει ο επί εικοσαετία Λαμπαδάριος κ. Γεώργιος Καραγκούνης, Καθηγητής θεολόγος και διδάσκαλος της Ψαλτικής στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως και την θέση του Λαμπαδαρίου ο κ. Ιωάννης Δέδες, υιός του κ. Αναστασίου Δέδε, Καθηγητής στα ΤΕΙ Χαλκίδος και Πτυχιούχος της Βυζαντινής Μουσικής εκ της Σχολής της Ιεράς Μητροπόλεως.
Georgios Karagounis.JPG    Ioannis Dedes.JPG