Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Δεν υπάρχουν προδότες, αλλά γίνονται λάθη» Με ιεροπρέπεια τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου Δημητριάδος Υπεγράφη η Σύμβαση για την αναστήλωση της Ιεράς Μονής Παναγίας Ξενιάς.

Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2012



Με την δέουσα ιεροπρέπεια και απλότητα η Εκκλησία της Δημητριάδος εόρτασε και φέτος (28&29/1) τα ονομαστήρια του Σεβ. Ποιμενάρχου της Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου, επί τη ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου.

Ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός τελέστηκε στον κατάμεστο από τον λαό του Θεού Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο. Τον κ. Χρυσόστομο πλαισίωσαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός και Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος και πλήθος κληρικών της Τοπικής Εκκλησίας.


Ανήμερα της εορτής τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου, τον οποίο πλαισίωσαν Πρεσβύτεροι και Διάκονοι της Ιεράς Μητροπόλεως. Συμπροσευχόμενοι στο Ιερό Βήμα ήταν οι Σεβ. Μητροπολίτες πρ. Πειραιώς κ. Καλλίνικος και Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης, ο οποίος, παίρνοντας αφορμή από τον διάλογο του Ιησού με την ετερόδοξη Χαναναία γυναίκα της Ευαγγελικής περικοπής, εξήρε την επιμονή του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου στην πορεία του Διαλόγου, που ακολουθεί όλα τα χρόνια της Αρχιερατικής του διακονίας, με σκοπό την συνάντηση με τον κάθε άνθρωπο που αναζητά την αλήθεια και προοπτική τον ευαγγελισμό και την σωτηρία του.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο κ. Ιγνάτιος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Θεό γιατί, όπως τόνισε, «μπορώ να δω και πάλι την πορεία μιας ολόκληρης ζωής στα πρόσωπα του Γέροντά μου, των παλαιών αδελφών και συνεργατών μου, του πολυσεβάστου Γέροντα Μητροπολίτου Βελεστίνου, των κληρικών μου και του λαού της Τοπικής μας Εκκλησίας, αλλά και τον αρχόντων της περιοχής, με τους οποίους συνυπάρχουμε και συλλειτουργούμε για το καλό και την προκοπή όλων. Και αυτό μου δίδει χαρά, αλλά και με γεμίζει ευθύνη...» Στη συνέχεια εξήρε την ενότητα που έχει εδραιωθεί μεταξύ όλων των παραγόντων που συνθέτουν την τοπική κοινωνία, πάνω στην οποία, όπως επεσήμανε, «συντηρείται άσβεστη η ελπίδα για την υπέρβαση της κρίσης». Ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε και στον δρόμο του διαλόγου που πιστά ακολουθεί τα 14 χρόνια της Αρχιερωσύνης του, ένα δρόμο που, όπως σημείωσε, «χάραξε ο ίδιος ο Χριστός, ασχέτως αν αυτό κάποιους προβληματίζει και ελέγχει, προφανώς γιατί δεν αντιλαμβάνονται τί σημαίνει να προσεγγίζεις τον άνθρωπο για να τον σώσεις». Αναφερόμενος, τέλος, την σοβούσα κρίση του τόπου μας, τόνισε πως «δεν υπάρχουν προδότες, γίνονται, όμως λάθη, αλλά η Εκκλησία μας αγωνίζεται και θα το κάνει πάντα, για την διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, για την υπέρβαση των αδιεξόδων, για την διατήρηση της φλόγας της ελπίδας, ούτως ώστε ο λαός μας να ξαναγίνει ελεύθερος, κύριος του τόπου και της πατρίδας μας»

Το παρών στα ονομαστήρια του Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου έδωσαν, τέλος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, ο Βουλευτής Μαγνησίας κ. Παύλος Μαρκάκης, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Αναστάσιος Βολιώτης και εκπρόσωποι των Στρατιωτικών και Δικαστικών Αρχών.

Υπογραφή Σύμβασης για την Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στο Πν. Κέντρο του Ναού, υπεγράφη, ανάμεσα στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Προγραμματική Σύμβαση για την αναστήλωση της κατεστραμμένης από τον σεισμό του 1980 παλαιάς Ιεράς Μονής Παναγίας Κάτω Ξενιάς. Εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως υπέγραψε ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος και εκ μέρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στις περιπέτειες του έργου, όλα τα προηγούμενα χρόνια, λόγω της δυσκαμψίας του Ελληνικού Κράτους και ευχήθηκε σύντομα να αρχίσουν οι εργασίες αποκατάστασης της Μονής.