Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Λαμπρές εκδηλώσεις στην έδρα της Μητροπόλεως, την Σύρο.


PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 23 Ιανουάριος 2012 14:35
p1221603
     Εχτές, Κυριακή 22 Ιανουαρίου,  το πρωί, τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία λειτουργία στον Ι. Ναό του Πολιούχου Αγ. Νικολάου, υπό του Σεβ. Μητροπολίτη κ. Δωροθέου Β’, την οποία παρηκολούθησαν ο Ρ/Καθολικός Επίσκοπος Σύρου κ. Φραγκίσκος, μαθητές των Σχολείων της Σύρου, σπουδαστές της Ναυτικής Ακαδημίας, τα παιδιά των Κατηχητικών Ομάδων όλων των Ενοριών, οι τα πρώτα φέροντες όλων των βαθμών Τοπικής Αυτοδιοικήσεως, οι Βουλευτές του Νομού, ο  Φρούραρχος Σύρου, εκπρόσωποι του Στρατού, του Ναυτικού, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, ο Λιμενάρχης Σύρου, Προϊστάμενοι Δημοσίων Υπηρεσιών, Πρόεδροι και μέλη τοπικών συλλόγων και φορέων και πλήθος πιστών.

     Προ του πέρατος της Θ. Λειτουργίας, παρουσία και των προς τούτο προσελθόντων Εφημερίων της Σύρου, ο Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. Βενέδικτος Φραγκογιάννης, ο οποίος μαζί με την Εκκλησιαστική Επιτροπή με φιλοτιμία και αγάπη προς το πρόσωπο του Επισκόπου προετοίμασε την λαμπρή αυτή λειτουργική σύναξη, με την συμπλήρωση 10 χρόνων από την πρώτη τελεσθείσα από τον Σεβ. κ. Δωρόθεο στο Ναό αυτό Αρχιερατική Λειτουργία, τον Ιανουάριο του 2002, προσεφώνησε τον Σεβ. με λόγους υιϊκής αγάπης και ευγνωμοσύνης και τον παρεκάλεσε να ενθρονίσει σε προευτρεπισμένο προσκυνητάριο, μικρό απότμημα εκ των λειψάνων του Αγ. Δωροθέου, το οποίο από ετών εφυλάσσετο σε λειψανοθήκη εντός του Ι. Βήματος, προς ευλογία και αγιασμό των προσυνητών και επισκεπτών του Ναού. ( Προσφώνηση Αρχιμ. Βενεδίκτου )
     Τον Σεβ. εν συνέχεια προσεφώνησε, με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 10 ετών ποιμαντορίας, ο Σεβ. κ. Φραγκίσκος, ειπών μεταξύ άλλων:
     "Σεβασμιώτατε και Αγαπητέ Αδελφέ κ. Δωρόθεε,     Πέρασαν 10 χρόνια από τις 19 Ιανουαρίου 2002 όταν έφθασες στη Σύρο και έτυχε να είμαι ο πρώτος που σε ασπάστηκα και σου ευχήθηκα το καλώς όρισες.     Τότε είπα στον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Χριστόδουλο, που σε συνόδευε, ότι με την ψήφο της Ιεράς Συνόδου ήσουν ο «Θεοπρόβλητος» Μητροπολίτης της Σύρου. Ο δε Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος, κατά την ιερά Ακολουθία της Επισκοπικής σου χειροτονίας στις 15 Δεκεμβρίου 2001 πολύ σωστά σε χαρακτήρησε «δημοπρόβλητο». Αλλά η κοσμοσυρροή λαού που σε υποδέχτηκε εκείνη την ημέρα στο λιμάνι της Σύρου, έδειξε ότι ήσουν και ο «λαοεπιθύμητος».     Ο λαός της Σύρου σε υποδέχτηκε ενωμένος, χώρος καμία διαχωριστική γραμμή, ενωμένος με την αγάπη του Χριστού, ενωμένος στη χαρά, χαρά που οι καμπάνες των ναών μας, ορθοδόξων και καθολικών, σε κοινή μελωδία, σκόρπιζαν στους αιθέρες αναγγέλλοντας την άφιξή σου........ Αγαπητέ Αδελφέ, όπως σου έλεγα και την ημέρα της ενθρονίσεώς σου, δεν παραγνωρίζω ότι μας λείπει η μυστηριακή κοινωνία που, εν Χριστώ , είναι το σπουδαιότερο στοιχείο Κάθε ενότητας. ¨ομως μπορούμε να συνεργαστούμε, μάλλον να αυξήσουμε την συνεργασία μας, εν αρμονία, αγάπη και ειρήνη, με γνώμονα τον αμοιβαίο σεβασμό, όχι μόνο προς το πρόσωπο μας, αλλά και προς τις Εκκλησίες μας. Έχουμε ευθύνη για το Παρόν και το μέλλον των Εκκλησιών μας. ........ Σου εύχομαι να ξεπεράσεις με πολλά χρόνια παραπάνω την δική μου Ποιμαντορία ...."
     Τον πανηγυρικό λόγο εξεφώνησε από του μαρμαρογλύπτου και περίτεχνου άμβωνος ο Γραμματεύς της Ιεράς Μητροπόλεως, Φιλόλογος κ. Αλέξ. Μαρκουίζος, αναφερθείς στην θέση του Επισκόπου στην Εκκλησία. ( Πανηγυρικός λόγος κ. Μαρκουίζου )
     Μετά την ενθρόνιση του ι. λειψάνου ο σεβ. κ. Δωρόθεος με καταφανή συγκίνηση ευχαρίστησε τον Σεβ. κ. Φραγκίσκο για την προσφώνησή του, την οποία χαρακτήρισε «ειρηνική» και «φιλική», τους εκκλησιασθέντες, και ιδιαίτερα τα παιδιά, και κατέληξε με τα εξής « ... παρακαλώ το Θεό να είναι πάντα ο στοργικός πατέρας του ευλογημένου λαού της Μητροπόλεώς μας, που η Χάρη Του με αξίωσε, να διαποιμαίνω.»
     Αναφέρθηκε επίσης στη μνήμη του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, του προκατόχου του Δωροθέου Α’, αλλά και των Εφημερίων του Ναού, σεβασμίων Γερόντων Αρχιμ. Γρηγόριου Μαραγκού και Τιμοθέου Δράγαση.
     Ανεγνώσθησαν συγχαρητήρια μηνυματα  του ΡΚαθολικού Αρχιεπισκόπου Τήνου και Νάξου Νικολάου και του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ.Ιω. Μαχαιρίδη
p1221575 p1221579
p1221606 p1221622
p1221630 p1221641
p1221647 p1221648
p1221661 p1221662
p1221675