Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Ανακήρυξη του Σεβασμιώβτατου Μητροπολίτου Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωροθέου Β΄ σε Επίτιμο μέλος της Λέσχης Λιμενικού Σώματος.

p1241853





p1241834
     Χθες, Τρίτη, 24 Ιανουαρίου, στην κατάμεστη αίθουσα Τελετών της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, πραγματοποιήθηκε η τελετή κοπής της Βασιλόπιτας της Λέσχης Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος, κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ανακηρύχθηκε ως επίτιμο μέλος της και τιμήθηκε ο αποχωρών από την ενεργό υπηρεσία με το βαθμό του Υποναυάρχου ο ιεροκήρυκας του Λιμενικού Σώματος, Πρωτοπρ. Γεώργιος Καλαμάρης, καταγόμενος από τη Σίφνο.

     Ο Πρόεδρος της Λέσχης, Αντιναύαρχος Λ.Σ. κ. Πελοπίδας Αγγελόπουλος, προσφωνώντας τον Σεβασμιώτατο, τον ευχαρίστησε για την πατρική αγάπη, με την οποία περιβάλλει τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, που υπηρετούν στα κατά νήσους της Μητροπόλεώς του Λιμεναρχεία, αναφέρθηκε στο επιτελούμενο από την Ιερά Μητρόπολη Σύρου πολυσχιδές κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο και τον κάλεσε να παραλάβει την περγαμηνή και το θυρεό της Λέσχης Λιμενικού Σώματος.
     Στην ευχαριστήρια αντιφώνησή του, Σεβασμιώτατος, προσφέροντας ως ευλογία αντίγραφο της εικόνας του Αγίου Νικολάου, μεταξύ άλλων, ανέφερε:
«……..Αποδίδω στο Λιμενικό Σώμα το χαρακτηρισμό «ένδοξο», όχι κατά σύμβαση και από ευγένεια, αλλά γιατί έτσι μόνο μπορεί να εκφραστεί περιεκτικά και μονολεκτικά η υπερενενηκονταετής δράση και προσφορά του προς το Έθνος και την κοινωνία,που επεκτείνονται σε τομείς όπως η αστυνόμευση των λιμένων και των χωρικών μας υδάτων, ο έλεγχος και η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και της αλιείας, η οργάνωση των θαλασσίων συγκοινωνιών, η ασφάλεια πλοίων και επιβαινόντων και γενικώτερα της ναυσιπλοίας, η διάσωση πλοίων και ατόμων εντός των χωρικών μας υδάτων, η ασφάλεια των ναυτικών μας, η αντιμετώπιση κάθε μορφής εγκληματικότητας στο χώρο ευθύνης του και η διακομιδές ασθενών, υπό ακραίες, συχνά, καιρικές συνθήκες.
…………Ποιμαίνω μια πολυνησιακή Μητρόπολη, που αποτελείται από 12 νησιά, η επικοινωνία μας με τα οποία δεν είναι πάντοτε ούτε δυνατή ούτε ευχερής, αλλά οπωσδήποτε είναι πάντοτε αναγκαία, προκειμένου να διαποιμανθούν και να στηριχθούν πνευματικά οι ευλογημένοι νησιώτες μας.
Στις ποιμαντικές μου αυτές και συνεχείς Οδύσσειες, έχω πάντοτε την πρόθυμη, πολύτιμη, ευγενική και ειλικρινή συνεργασία των Λιμενικών Αρχών των Κυκλάδων, Περιφερειακών και Κεντρικών, και ιδιαίτερα του Λιμεναρχείου Σύρου, του πρώτου, ίσως, άτυπου Λιμεναρχείου της νεώτερης Ελλάδος, που ιδρύθηκε το 1823 με πρώτο Λιμενάρχη τον Χριστόδουλο Αποστόλη.
Μπορώ, λοιπόν, μετά λόγου γνώσεως και επιγνώσεως να αναφερθώ στο τεράστιο κοινωνικό έργο, που το Λιμενικό Σώμα επιτελεί, στους κινδύνους που καθημερινά σχεδόν αντιμετωπίζει, και να υποκλιθώ μπροστά στη γενναιότητα και την αυτοθυσία των Λιμενικών, οι οποίοι αψηφούν τη θάλασσα και τις θύελλες, όχι μόνο για να διευκολύνουν την επαφή του τοπικού Επισκόπου με το ποίμνιό του, αλλά και εκτελώντας καθημερινές περιπολίες για την πάταξη της λαθρομετανάστευσης, της λαθρεμπορίας και της παράνομης αλιείας, την έρευνα και τη διάσωση κινδυνευόντων και την φύλαξη των Θερμοπυλών του Αιγαίου, και κυρίως για τη μεταφορά ασθενών σε κεντρικά Νοσοκομεία, δίνοντας αληθινή μάχη, όχι με τα κύματα μόνο, αλλά και με το χρόνο ....
Έχοντας, λοιπόν, ιδίαν αντίληψη καταθέτω δι’ υμών στην Τράπεζα της εθνικής ευγνωμοσύνης ότι μόνο τα δύο τελευταία έτη, 2010 και 2011, διεκομίσθηκαν στο Βαρδάκειο και Πρώιο Νοσοκομείο Σύρου και από τα 24 νησιά των Κυκλάδων 353 άνθρωποι, πολλοί από τους οποίους σήμερα ζουν χάρη στην αυτοθυσία των Λιμενικών μας…..
Γι’ αυτό και θεωρώ εξαιρετική τιμή και μοναδικό προνόμιο την αναγόρευσή μου σε επίτιμο Μέλος της Λέσχης του Λιμενικού Σώματος, τα στελέχη του οποίου διέπονται από πειθαρχία, σέβονται και τιμούν τη στολή τους και εκτελούν το καθήκον τους χωρίς να υπολογίζουν ωράρια εργασίας και ανάπαυσης, προκειμένου να επιτελέσουν με επιτυχία και αποτελεσματικότητα το έργο, που τους ανέθεσε η Πολιτεία και να ανταποκριθούν επάξια στις προσδοκίες του Ελληνικού Λαού, και ευγνωμόνως την αποδέχομαι…..»
     Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, με τις οικογένειές τους, Ναύαρχοι, Αντιναύαρχοι, οι επί τιμή Αρχηγοί του Λ.Σ., ο Αρχηγός του Λ.Σ., η Πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος και ο Πρόεδρος Αποστράτων Ναυτικού .
p1241824
p1241826
p1241835
p1241839
p1241843
p1241847