Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

Ονομαστήρια Αρχιεπισκόπου στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στο Κέντρο Γεροντολογίας της Ι.Α.Α.

 14.6.2024     Ώρα ανάρτησης: 01:59:00

Αποστολή για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου - Οσίου Πορφυρίου στο Κέντρο Γεροντολογίας "Άγιος Πορφύριος" της Ι.Α.Α. στο Δήλεσι Αττικής χοροστάτησε στον Μεγάλο Εσπερινό ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, με αφορμή την 15η Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Οσίου Ιερωνύμου του Πενταγλώσσου και ο Μακαριώτατος άγει τα ονομαστήριά του. Παρέστησαν πολλοί Αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος και του εξωτερικού, ο Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, Διευθυντής του Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, ο Μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος, εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου στην Αθήνα, ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου, Αρχιμανδρίτης Ραφαήλ Γρίβας. Διευθυντές των υπηρεσιών της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, κληρικοί και λαϊκοί.

Ο ιεροκήρυκας της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Καρσιώτης αναφέρθηκε στην ζωή και στην πορεία του Αγίου Ιερωνύμου και ευχήθηκε στον Μακαριώτατο για την ονομαστική του εορτή. «Στο σεβάσμιο πρόσωπο σας ψηλαφά κάθε καλοπροαίρετος πιστός την παρηγορία της Εκκλησίας και τι σημαίνει να είναι κάποιος αληθινός Επίσκοπος, διάκονος της Εκκλησίας και των ανθρώπων» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο π. Νεκτάριος.

Ο Αρχιεπίσκοπος συγκινημένος ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και αντευχηθηκε «ο Θεός να μας ενισχύει όλους, να μας φωτίζει και να μας συγκρατει, γιατί η εποχή μας δίνει πολλές αφορμές για εκρήξεις, για ανταρσίες, για διεκδικήσεις και για μάχες. Εμείς έχουμε υποχρέωση και καθήκον, αυτές τις αφορμές και τις δυσκολίες να τις «χτενίζουμε» πάντοτε μέσα από το πνεύμα και την διδασκαλία του Κυρίου μας και της Εκκλησίας. Είναι εύκολο να φωνάζουμε, είναι δύσκολο, όμως, να συγκρατούμε και να στηρίζουμε».

Επεσήμανε, επίσης, ότι ο ιεροκήρυκας, ο π. Νεκτάριος μιλώντας για τη ζωή του Αγίου Ιερωνύμου μας έδωσε τα θεμέλια που χρειαζόμαστε για την ζωή μας και ευχήθηκε αυτή την προσπάθεια του αγίου να την αγκαλιάσουμε και να προχωρήσουμε.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας, πραγματοποιήθηκε μουσικοχορευτική εκδήλωση από παραδοσιακούς συλλόγους και ο Μακαριώτατος δέχθηκε τις ευχές Κλήρου και Λαού.