Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

Η εορτη του Αγίου Πνεύματος στην Κέρκυρα.

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Γαρίτσας, λειτούργησε και ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, κατά την μεγάλη εορτή του Αγίου Πνεύματος.Μεταξύ των εκκλησιαζομένων, παρευρέθηκαν ο νέος Υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Στέφανος Γκίκας, και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος Γιώργος Αλεξανδράκης.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε για το κυριαρχούν πρόσωπο της μεγάλης εορτής της Πεντηκοστής, που είναι το Πανάγιον Πνεύμα, και για το περιεχόμενο της μεγάλης εορτής, που είναι η προσκύνησις της Αγίας Τριάδος, της μιας θεότητος, της μιας ουσίας και της μιας φύσεως, εκφραζομένης εν τρισίν προσώποις.
Ο Λόγος του Θεού, δια του οποίου τα πάντα δημιουργήθηκαν (είπε και εγένετο),εν χρόνω προσλαμβάνει την ανθρώπινη φύση μας, και τούτο γίνεται για να εμφανίσει τον Θεό Πατέρα στους ανθρώπους.
Στην συνομιλία που είχε ο Κύριος κατά το Μυστικό Δείπνο με τους μαθητές Του, όταν παρέδιδε σε αυτούς την διαθήκη Του, τους ομίλησε περί του Πατρός, και τότε ο Φίλιππος αντιστάθηκε και είπε «δείξον ημίν τον πατέρα και αρκεί ημίν», ανέφερε δηλαδή πως δεν γνωρίζουν τον Θεό Πατέρα. Τότε ακριβώς ο Κύριος δίδει την απάντηση στους μαθητές Του, τόσον χρόνο είστε μαζί μου Φίλιππε, και δεν γνωρίζεις τον Πατέρα; Εκείνος που γνωρίζει εμένα γνωρίζει και τον Πατέρα.
Ο κ. Νεκτάριος συμπλήρωσε, πως ο ίδιος ο Κύριός μας, είναι η Αλήθεια, και θέλει οι άνθρωποι να γνωρίζουν περί της αληθείας, και μας αποκαλύπτει πως είναι Φως ο Πατήρ, φως ο Υιός , Φως το Άγιον Πνεύμα, και υπόσχεται πως μετά την Ανάληψή Του, θα οδηγήσει τους ανθρώπους στην Αλήθεια.
Το Πανάγιον Πνεύμα το οποίο έπνευσε την ημέρα της Πεντηκοστής, πλήρωσε τα πάντα στη δημιουργία του Θεού και δεν άφησε κανένα κενό.
Εκείνος ο οποίος θέλει να προσλάβει τις δωρεές του Αγίου Πνεύματος στη ζωή του, τις προσλαμβάνει με τη δική του ελεύθερη συγκατάθεση στη ζωή του.
Η τραγικότητα της εποχής μας, είναι ότι οι άνθρωποι επέστρεψαν στην εποχή της Βαβέλ, στην εποχή της σύγχυσης, όπου η θρασύτητα των ανθρώπων θέλησε να καταστρατηγήσει την δύναμη του Θεού και να αθετήσει τις εντολές Του.
Αποτέλεσμα της αθέτησης των εντολών του Θεού είναι η διαίρεση των ανθρώπων, από την οποία συνεπάγονται, πόλεμοι, ακαταστασίες, έχθρες, μίση, φθόνοι, κακίες, και καθετί, το οποίο ο διάβολος μηχανεύεται εναντίον της Δημιουργίας του Θεού, προκειμένου να την καταστρέψει.
Η Γενέθλιος όμως ημέρα της Αγίας μας Εκκλησίας, η Πεντηκοστή, ένωσε τις διαιρέσεις των εθνών, « Ὅτε καταβὰς τὰς γλώσσας συνέχεε, διεμέριζεν ἔθνη ὁ Ὕψιστος· ὅτε τοῦ πυρὸς τὰς γλώσσας διένειμεν, εἰς ἑνότητα πάντας ἐκάλεσε»
Ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε πως δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευλογία στη ζωή της ανθρωπότητος. Τόνισε πως η ενότητα, η συμπόρευση, η αλληλοκατανόηση, η φιλανθρωπία και η αγάπη, είναι συνέπειες αυτής της αγίας ενότητος.
Σήμερα λοιπόν, ατυχώς οι άνθρωποι επιτρέψαμε σε αυτή την εποχή της σύγχυσης, καθώς η ανθρωπότητα έχει αποστασιοποιηθεί από το Πανάγιον Πνεύμα, λέγοντας στο Θεό «ἀπόστα ἀπ᾿ ἐμοῦ, ὁδούς σου εἰδέναι οὐ βούλομαι»
Στο τέλος ο κ. Νεκτάριος, ευχήθηκε στο εκκλησίασμα, το Πανάγιον Πνεύμα να φωτίζει το νού μας, να θερμαίνει τις καρδιές μας και να μας οδηγεί όλους προς την Αλήθεια. Ιδιαιτέρως προσεφώνησε τον νέο υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Γκίκα, και τον συνεχάρη για την ομολογιακή του στάση στο Κοινοβούλιο.