Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

Η εορτή των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην Κύθνο.

 Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' μετέβη σήμερα το πρωί στην Κύθνο και το εσπέρας προέστη του Εόρτιου Εσπερινού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αποστόλου Παύλου και της Αγίας Άννης Δρυοπίδος, όπου και η εφέστιος Εικόνα των Αγίων, με τη συμμετοχή των δύο Εφημερίων της νήσου, Πρωτοπρεσβυτέρων Νικολάου Δανιήλ και Χαριλάου Δημητρίου και του Διακόνου Γεωργίου, και την παρουσία του Δημάρχου Κύθνουκ. Σταμ. Γαρδέρη, Δημοτικών Συμβούλων, του επί κεφαλής της μείζονος Δημοτικής Αντιπολιτεύσεως και πλήθους Κυθνίων πιστών,μεταξύ των οποίων παιδιά και νέοι του Πολιτιστικού Συλλόγου Δρυοπίδος, με παραδοσιακές ενδυμασίες. Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' ανεφέρθη στις κακουχίες και τις στερήσεις του Αποστόλου των Εθνών Παύλου, που άφησαν τα στίγματά τους στο σώμα του, αποδεικνύοντας, σε όσους το αμφισβητούσαν, ότι πράγματι ο Παύλος ητο Απόστολος του Κυρίου.
Εξ αφορμής αυτού, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' προέτρεψε τους πιστούς να στερούνται λίγο από το χρόνο τους, τον οποίο να αφιερώνουν στη συμμετοχή τους στη Μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας και στην προσευχή, αποκομίζοντας, όμως, μεγάλο πνευματικό κέρδος.
Τέλος, ευχαρίστησε τον Αρχιερατικό Επίτροπο Κύθνου και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Δρυοπίδος και ευχήθηκε σε όλους για τον νέο μήνα Ιούλιο.
Εμποδισθείς, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών να πλεύσει στην ιερά νήσο Μήλο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωροθρος Β' επέστρεψε απόψε στην Αθήνα και αύριο θα μεταβεί αεροπορικώς στο νησί, προκειμένου να προστεί των Λειτουργικών τελετών επί τη εορτή των Αγίων Πάντων και των Ιερών Κατακομβών.

για όλες τις φωτογραφίες: Εδώ