Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Πανηγύρεις Aγίων Πέτρου και Παύλου και Αγίων Δώδεκα Αποστόλων – Χειροτονία Πρεσβυτέρου.

Την μνήμη των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου εορτάζει η Εκκλησία μας το Σάββατο 29/6. Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολή μας θα είναι ο φερώνυμος Ιερός Ναός της Νέας Ιωνίας, όπου την παραμονή της εορτής, στις 7.30μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Γεωργίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγοσυγχοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου . Στις 10.30 μ.μ. θα ξεκινήσει Ιερά Αγρυπνία, η οποία θα απολύσει στις 12.30 μετά τα μεσάνυκτα.Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Γεωργίου, συνιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα τελέσει την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου π. Αρσενίου, Αδελφού της Ιεράς Μονής Αγίου Σπυρίδωνος Προμυρίου, αποφοίτου της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών και της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών.

Στις 6.30 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας  Αναστάσιμος Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Αμφιλοχίου Μήλτου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Η Ιερά Πανήγυρις θα ολοκληρωθεί στις 8.15 μ.μ. με μουσικοχορευτική εκδήλωση στο προαύλιο του Ναού και λαϊκό πανηγύρι.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιερός Ναός, στα πλαίσια της Πανηγύρεως, φιλοξενεί τεμάχιο τιμίου Ξύλου, προερχόμενο από την Ιερά Μονή Άνω Ξενιάς και θα παραμείνει προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών έως και την Κυριακή 30/6 το πρωί οπότε και θα αναχωρήσει. 

Ολόκληρο το πρόγραμμα της Ιεράς πανηγύρεως μπορείτε να το δείτε εδώ.

Την μνήμη των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου πανηγυρίζουν, επίσης, οι κάτωθι Ιεροί Ναοί:

Πέτρου και Παύλου Αργαλαστής

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Καλλινίκου Γεωργακόπουλου,  ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα ομιλήσει.

Πέτρου και Παύλου Κατηχωρίου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Αγάθωνος Ντάτσιου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Σεραφείμ Κοντακτση, ο οποίος θα ομιλήσει.