Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Εξάμηνο μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτη κυρού Αλεξάνδρου στον Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Βασιλείου Τρίπολης.

Την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βασιλείου Τρίπολης, τελέσθηκε Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας και Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Ευσταθίου και με τη συμμετοχή του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου. Εν συνεχεία τελέσθηκαν το εξάμηνο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη κυρού Αλεξάνδρου και το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του αειμνήστου ιατρού ακτινολόγου Ιωάννη Ψυχογιού. 

Στην ομιλία του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε αρχικά στο πώς επιθυμεί ο Πανάγαθος Θεός να πορεύεται στην ζωή του ένας ενσυνείδητος χριστιανός. Ακολούθως, αφού επισήμανε την ανάγκη να ενθυμούμαστε και να προσευχόμαστε για την ανάπαυση των ψυχών των κεκοιμημένων αδελφών μας, μίλησε για τον  μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Αλέξανδρο, ο οποίος χαρακτηριζόταν από βαθιά πίστη, πνευματικότητα, θυσιαστική αγάπη για το ποίμνιό του και εργατικότητα. Ολοκληρώνοντας, ο Σεβασμιώτατος μίλησε και για τον αείμνηστο ιατρό Ιωάννη Ψυχογιό, που έφτασε τα εκατό χρόνια ζωής και πρόσφερε τα μέγιστα στην τοπική κοινωνία, στην οποία ήταν ιδιαίτερα αγαπητός.

Εν συνεχεία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μετέβη στον τάφο του μακαριστού Ιεράρχου, όπου τέλεσε Τρισάγιο.

(φωτογραφίες: Χρήστος Μπίτας)