Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Τρισαρχιερατικός Εσπερινός στον ιερό Βράχο της Χρυσοπηγής στη Σίφνο.

Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φλωρίνης κ. Ειρηναίου και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου και Σύρου-Σίφνου κ. Δωροθέου Β', στο επί του ομωνύμου Βράχου Μοναστηριακό Μετόχιο της Παναγίας Χρυσοπηγής τελέσθηκε απόψε ο Τρισαρχιερατικός Εσπερινός της Αναλήψεως του Κυρίου και της αναμνήσεως των προς τη Σίφνο και τους Σιφνίους θαυμασίων της Παναγίας, της επιλεγομένης Χρυσοπηγής, με τη συμμετοχή του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βρύσεως Αρχιμ. Ιωαννίκιου Λαμπρινού και Εφημερίων της Σίφνου και από τη Σύρο, τη Μύκονο και τη Μήλο. Με την παρουσία των Βουλευτών κας Αικατερίνης Μονογυιού και κ. Φιλ. Φόρτωμα, του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, της Γενικής Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, του Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Εμμ. Καραγεωργούδη, της Επάρχου Σίφνου-Μήλου, της Δημάρχου Σίφνου κας Μαρίας Ναδάλη, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδημάρχων, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων,
του Αστυνομικού Διευθυντή Κυκλάδων, του Διοικητού της 6ης Περιφέρειας Λιμενικού Σώματος, του Αστυνομικού Διευθυντή Σίφνου, του Λιμενάρχη Σίφνου, του Προέδρου του Συνδέσμου Σιφνίων κ. Αντ. Ζαμπέλη και μεγάλου πλήθους πιστών από τη Σίφνο και τα πέριξ αυτής Κυκλαδονήσια.
Προηγουμένως η αγία Εικόνα της Χρυσοπηγής μεταφέρθηκε από την οικία των Πανηγυράδων, Κωνσταντίνου και Αικατερίνης Μενεγάκη, στο λιμάνι των Καμαρών Σίφνου, απ’ όπου την παρέλαβε, κατά το έθος, το πλοίο «ΑΝΕΜΟΣ», το οποίο προσορμίσθηκε έναντι του ιερού Βράχου της Χρυσοπηγής.
Μετά την αποβίβασή της, η ιερά Εικόνα μετεφέρθη στον επί του Βράχου Ιερό Ναό, υπό τους παιάνες της Φιλαρμονικής του Λιμενικού Σώματος, τους πανηγυρικούς συριγμούς δεκάδων πλοιαρίων, αλιευτικών σκαφών και καϊκιών, και τη ρίψη πυροτεχνημάτων, που προσέδιδαν έντονα πανηγυρικό χαρακτήρα στην τελετή.
Αμέσως μετά, τελέσθηκε ο Τρισαρχιερατικός Εσπερινός κατά τον οποίο ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' καλωσόρισε και ευχαρίστησε για την παρουσία τους τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Σιδηροκάστρου κ. Μακάριο και Φλωρίνης κ. Ειρηναίο, επισημαίνοντας ότι προέρχονται από δύο ακριτικές Μητροπόλεις, οι οποίες υπήρξαν κάστρα του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας στην πολύπαθη Μακεδονία.
Τον θείο λόγο εκήρυξε διδακτικώτατα και πνευματικώτατα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης κ. Ειρηναίος, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ για την πρόσκλησή του και εξέφρασε τη χαρά του για τη συμμετοχή του στην εντυπωσιακή αυτή Πανήγυρι, ανεφέρθη στην Ανάληψη του Κυρίου, τονίζοντας ότι ενώ η Ανάληψη του Κυρίου είναι ένα γεγονός χωρισμού, εν τούτοις οι Μαθητές του Κυρίου επέστρεψαν χαίροντας στα Ιεροσόλυμα, διότι ο Κύριος, αφού εξεπλήρωσε το έργο Του, εκάθισε εξ δεξιών του Πατρός, τέλειος Θεός και τέλειος Άνθρωπος, αποστέλλων στους ανθρώπους τον Παράκλητο και δίνοντας σε όλους τη δυνατότητα της αιωνιότητας
Τέλος, προέτρεψε όλους να αναθέτουν τη ζωή τους με εμπιστοσύνη στον Κύριο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τον πρόλογο του βιβλίου της ζωής μας τον γράφουμε εμείς, ενώ τον επίλογο τον γράφει ο Ίδιος ο Θεός, και τους προέτρεψε να επιστρέψουν στα ίδια με διαρκή τη χαρά της παρουσίας Του στη ζωή τους.
Προ του πέρατος του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, αφού χαρακτήρισε θαυμαστό το φαινόμενο της πνοής δροσερού ανέμου, κατά την ώρα της τελετής, προστατεύοντος τους πιστούς από τον επικρατούντα καύσωνα, τίμησε με το Μετάλιο της Ιεράς Μητροπόλεως, το Χρυσό Σταυρό της Οσίας Μεθοδίας την Διδασκάλισσα κα Αποστολία Γιωργερή, για την επί τεσσαρακονταετία διδακτική και εκπαιδευτική προσφορά της στους νέους της Σίφνου.
Στη συνέχεια, παρετέθη σε όλους Μοναστηριακή δοχή.
Αύριο το πρωί, θα τελεσθεί Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, συνιερουργούντων αυτώ του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φλωρίνης κ. Ειρηναίου και του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β' στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Απολλωνίας, όπου θα έχει μεταφερθεί η ιερά εικόνα της Χρυσοπηγής, η οποία και θα λιτανευθεί μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας.