Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Με υποδοχή Λειψάνων του Αγ. Νεκταρίου η Εορτή της Αγίας Τριάδος στο Λυγουριό Αργολίδας.

 Με θρησκευτική λαμπρότητα τιμά τη μεγάλη εορτή της Αγία Τριάδος, η Ενορία του Λυγουριού , η έδρα του Δήμου Επιδαύρου στην Αργολίδα.

Την παραμονή της εορτής, Κυριακή 23 Ιουνίου 2024 τελέστηκε Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος . 
Ο εορτασμός ξεκίνησε με την υποδοχή τιμίου λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου επισκόπου Αιγίνης , στην είσοδο του ναού. Το ιερό λείψανο μετέφερε από την Ύδρα με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Εφραίμ, ο Πανοσ. Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. π. Νεκτάριος Δαρδανός.
Το Ιερό λείψανο θα παραμείνει στο Λυγουριό ,κατόπιν σχετικού αιτήματος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου , έως και την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2204.
Κατά τις Ιερές ακολουθίες έψαλλε ο πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού ιερού ναού Ναυπλίου Αγίου Γεωργίου , Δημήτριος Καρκαλάτος
Ακολούθησε λιτανεία του Ιερού λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου καθώς και της εικόνας της Αγίας Τριάδος στην κωμόπολη του Λυγουριού
Ο εφημέριος του ναού π. Ευάγγελος Πολυχρονόπουλος ,που οργάνωσε με το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ναού την θρησκευτική πανήγυρη, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Υδρας για τη μεταφορά προς προσκύνηση του Ιερού λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου καθώς τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο για άδεια που έδωσε για να έρθει το τίμιο λείψανο στο Λυγουριό , τον Δήμαρχο Επιδαύρου Τάσο Χρόνη για την στήριξη του και βοήθεια του, τους Ιερείς και τους Ιεροψάλτες που συμμετείχαν στην Ιερά πανήγυρη, ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τον πρώην εφημέριο του ναού τον π. Σπύρο Σταυρόπουλο που τόσα χρόνια ποίμαινε με υπομονή αγάπη και αγόγγυστα την εκκλησία.
Το Λείψανο του Αγίου Νεκταρίου θα τίθεται προς προσκύνηση από την ημέρα υποδοχής έως 26 Ιουνίου στον Ι. Ν. Αγίας Τριάδος Λυγουριού από τις 07:00' έως 22:00'.