Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

Λήξη Νεανικών Κατηχητικών Συνάξεων.

Επι τη ληξει των μαθημάτων των Νεανικών Κατηχητικών Συνάξεων της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, με την προτροπή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Δαμασκηνού, συγκεντρώθηκαν, το Σάββατο 8 του μηνός Ιουνίου ε.έ, οι μαθητές και οι μαθήτριες των Κατηχητικών Σχολείων στους φιλόξενους χώρους της Ιεράς Μονής Γενεθλίου της Θεοτόκου Δαδιάς, που παρά τις καταστροφικές πυρκαγιές των δυο τελευταίων ετών διατηρεί πολλές ακόμα από τις ομορφιές του φημισμένου και μοναδικού ομωνύμου Δάσους, που την περιβάλλει.
Διακόσιοι περίπου μαθητές και μαθήτριες μαζί με τους κατηχητές τους, αφού πρώτα παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία, της οποίας προέστη ο επιχώριος Μητροπολίτης στο Καθολικό της Μονής, είχαν την ευκαιρία μέσα στη ζεστή αγκαλιά  και θαλπωρή της τοπικής Εκκλησίας να βρεθούν και πάλι ο ένας κοντά στον άλλο και όλοι μαζί κοντά στο Χριστό, να Τον γνωρίσουν, να ξεδιψάσουν από τα γάργαρα και καθαρά ύδατα της Εκκλησίας Του, να διδαχθούν από τη μαρτυρία και τα μαρτύρια των αγίων, να μάθουν να αγαπούν τον Θεό και τον άνθρωπο και να βιώνουν τη συντροφικότητα στη ζωή τους.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στους νέους και τις νέες, με αφορμή την απόδοση της εορτής της Σαμαρείτιδος, τόνισε μεταξύ άλλων: «Εκεί στο φρέαρ του Ιακώβ, η Σαμαρείτις συναντά τον Χριστό. Αυτή η συνάντηση είναι γι’ αυτήν μοιραία, γιατί της ανατρέπει τα μέχρι τότε δεδομένα της ζωής της. Την μεταμορφώνει, τη σώζει και την λυτρώνει. Έτσι και μέσα στις Κατηχητικές Συνάξεις μας μπορείτε να συναντήσετε τον Χριστό, να αντλήσετε το “Ὕδωρ το Ζῶν”, να μεταμορφωθείτε και να αλλάξει λυτρωτικά η ζωή σας..».

Στη συνέχεια μετά τη Θεία Λειτουργία οι νέοι και οι νέες μας απόλαυσαν ένα πλούσιο πρόγευμα, που τους πρόσφερε η Ιερά Μητρόπολη, και ψυχαγωγήθηκαν μέσα στους άνετους και κατάφυτους χώρους του Μοναστηριού. Ο Σεβασμιώτατος σε κάθε μαθητή και κάθε μαθήτρια πρόσφερε ως αναμνηστικό ένα μικρό Προσευχητάρι για να το έχει πνευματικό εφόδιο στις θερινές διακοπές που ακολουθούν.

   ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ