Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Ι. Μ. ΧΙΟΥ .

Ετήσιο μνημόσυνο για τον Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, ο οποίος διετέλεσε Διοικητής της 96 ΑΔΤΕ, Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, ετέλεσε την 9η Ιουνίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος στον Ι. Μητρ. Ναό Χίου.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην πολύπλευρη και πολυσχιδή προσωπικότητα του αειμνήστου εθνικού ανδρός, τον οποίον χαρακτήρισε ως τον σπουδαιότερο Έλληνα της εποχής μας, που προσέφερε ουσιαστικές υπηρεσίες στο Έθνος, στις οποίες θα αναφερθεί επαινετικώς η Ιστορία. Υπενθύμισε ότι η Ιερά Μητρόπολη θα δώσει το όνομά του σε χώρο της με μεγίστη εθνική και ευρωπαϊκή σημασία.

Παρόντες ο Διοικητής της 96 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος Χ. Αμπατζίδης επικεφαλής πολυπληθούς αντιπροσωπείας Αξιωματικών, ο Αντιστράτηγος ε.α. Χ. Δρίβας, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Χίου κ.Π. Καλογεράκης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νύκτας, οι πρ. Αντιδήμαρχοι Κ. Βεργίνας και Γ. Παπαδόπουλος ο πρ. Αντιπεριφερειαρχης Κ. Γαννιάρης , εκπρόσωποι φορέων και πλήθος πιστών.

Στο τέλος εψάλη προς τιμή του μεγάλου ανδρός ο Εθνικός Ύμνος.

Ο Σεβ. Χίου εζήτησε από τον Δήμαρχο Χίου να δοθεί το όνομα του Στρατηγού σε δρόμο του νησιού.