Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος στο Λυγουριό Επιδαύρου.

 ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Με κάθε λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 ιουνίου 2024 η παρουσίαση του βιβλίου “Να τον ρωτάς τον ουρανό...! Άγιος Νεκτάριος” από τον Σεβασμιώτατο μητροπολίτη Αργολίδας κ. Νεκτάριο, στον προαύλιο χώρο του εορτάζοντα  Ιερό ναό της  Αγίας Τριάδος στο Λυγουριό Επιδαύρου.

Στην παρουσίαση συμμετείχε η ηθοποιός κ. Αντιγόνη Γλυκοφρύδη και  προλόγισε η ηθοποιός κ. Δέσποινα Γκάτζιου. Στην εκδήλωση έψαλλαν εκκλησιαστικός  ύμνους  η χορωδία της Σχολής βυζαντινής μουσικής του τμήματος Λυγουριού, υπό την διεύθυνση του πρωτοψάλτου καθηγητού κ. Δημητρίου Καρκαλάτου.

Την  Τετάρτη 26 Ιουνίου  ο μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος τέλεσε τον  όρθρο και την Θεία Λειτουργία στον Άγιο Βασίλειο Λυγουριό, όπου  πραγματοποιήθηκε η ακολουθία των θυρανοιξίων παρεκκλησίου στο δεξιό κλίτος του ναού  προς τιμήν του Αγίου Νεκταρίου.

Προς προσκύνηση είχε τεθεί Ιερό λείψανο του Αγίου Νεκταρίου που φιλοξενείται για λίγες ημέρες στο Λυγουριό.