Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΣΤΟΥΣ Ι. Ν. ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΜΑΡΩΝ ΑΧΑΪΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΚΑΣΤΡΙΤΣΙΟΥ ΑΧΑΪΑΣ


Την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου 2024 το απόγευμα, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος χοροστάτησε της Ακολουθίας του Πανηγυρικού Εσπερινού στον Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου στις Καμάρες Αχαΐας. 

Το πρωί της 2ας Φεβρουαρίου ο Θεοφιλέστατος προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου στο Κάτω Καστρίτσι Αχαΐας.
Στις ομιλίες του ο Θεοφιλέστατος ανέφερε πως το γεγονός που εορτάζουμε σήμερα αδελφοί μου, πραγματοποιήθηκε σαράντα ημέρες μετά την κατά Σάρκα Γέννηση του Κυρίου μας. Σύμφωνα με τον μωσαϊκό νόμο ο Κύριος προσφέρθηκε στον ναό όπου έγινε η υποδοχή Του από τον πρεσβύτη Συμεών και την προφήτιδα Άννα.

Υπαπαντή σημαίνει "έρχομαι σε συνάντηση κάποιου". Ο Κύριος προσφέρεται στον ναό και ο άναρχος Θεός ως βρέφος στην αγκαλιά της Κυρίας Θεοτόκου προσφέρεται στον δίκαιο Συμεών ο οποίος κρατά τώρα στα χέρια του τον Χριστόν. 
Ο πρεσβύτης Συμεών είχε κάνει προσευχή να μη γνωρίσει θάνατο πριν δει τον Χριστό. Όταν αξιώθηκε να κρατήσει στα χέρια του τον Υιό του Θεού του Ζώντος ανεφώνησε: "Nῦν ἀπολύεις τὸν δοῦλόν σου, Δέσποτα, κατὰ τὸ ῥῆμά σου ἐν εἰρήνῃ, ὅτι εἶδον οἱ ὀφθαλμοί μου τὸ σωτήριόν σου, ὃ ἡτοίμασας κατὰ πρόσωπον πάντων τῶν λαῶν, φῶς εἰς ἀποκάλυψιν ἐθνῶν καὶ δόξαν λαοῦ σου Ισραήλ". Προφητεύει ότι ο Κύριος είναι το φως του κόσμου και όποιος ακολουθεί το φως του Χριστού δεν βρίσκεται ποτέ στο σκοτάδι της αμαρτίας.

Όσοι πιστεύσουν στον Χριστό θα οδηγηθούν εις την σωτηρία , οι μη πιστεύσαντες εις την απώλεια. 

Μέσα στην Εκκλησία δια των Μυστηρίων επιτυγχάνεται η συνάντησή μας με τον Χριστό και μακάρι να αξιωθούμε να ακούσουμε από το στόμα του Κυρίου το: «Δεύτε οι ευλογημένοι του πατρός μου, κληρονομήσατε την ητοιμασμένην υμίν βασιλείαν από καταβολής κόσμου» (Ματθ. κε΄ 34).

Τέλος, ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις εγκάρδιες, πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη πάμπολλα, ευλογημένα και αγιασμένα.

Τον Θεοφιλέστατο συνόδευσαν οι Διάκονοι π. Παναγιώτης Λάγιος και π. Παναγιώτης Γιαννόπουλος.