Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Η Θεοτόκος στην ποιμαντική θεολογία και πράξη των αγίων.


Βαρβάρα Γιαννακοπούλου, θεολόγος - φιλόλογος πρ. λέκτωρ Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ

Η Θεοτόκος στην ποιμαντική θεολογία και πράξη των αγίων

   
Η ποιμαντική των αγίων καθώς και όλη η ζωή της εκκλησίας έχει την αναφορά της στην Θεοτόκο, η οποία είναι η πρωτοκορυφαία συνεργός του Θεού για την σωτηρία του κόσμου. Η μητέρα του Θεού είναι και η μητέρα των ποιμένων και ολόκληρου του χριστεπώνυμου πληρώματος της εκκλησίας, του ελληνισμού και όλου του κόσμου ιδιαιτέρως δε των μοναχών και μάλιστα του Αγίου Όρους  στο οποίο Εκείνη ηγείται και δεσπόζει.
 

Επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης 200 ετών από την ευρέση της πανσέπτου εικόνας του Ευαγγελισμού της Μεγαλόχαρης Κυρίας Θεοτόκου (30 Ιανουαρίου 1823) στην Τήνο, η κα Βαρβάρα Γιαννακοπούλου επιμελήθηκε αυτόν τον αφιερωματικόν τόμο για να ευχαριστήσει την Θεοτόκο για τις ευργεσίες της, στην πατρίδα, στο γένος των Ελλήνων δια των αιώνων, σε όλη την ανθρωπότητα και στο ανθρώπινο γένος, το οποίο με την ολοκληρωτική προσφορά του εαυτού της στη σάρκωση του Θεού Λόγου, εμεγάλυνε και ανύψωσε “εις την ελευθερίαν της δόξης των τέκνων του Θεού”. (Ρωμ. 8, 21)

Περισσότερες πλήροφορίες