Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Ονομαστήρια Σεβ. Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου.

Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Αγἰου ενδόξου μάρτυρος Θεοκλήτου στην Καλαμπάκα στις 26 Φεβρουαρίου 2024, ημέρα κατά την οποία άγει τα σεπτά του ονομαστήρια ο Σεβ. Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος.

Την παραμονή της εορτής, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας τελέσθηκε η ακολουθία του Εσπερινού, χοροστατούντος του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Ιεραπόλεως κ. Ισιδώρου (εκ του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων), ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την Μητρόπολή μας, και συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Άρτης κ. Καλλινίκου, Ιλίου κ. Αθηναγόρου, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου, Τρίκκης κ. Χρυσοστόμου, Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου και του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβ. Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου.

Την κύρια ημἐρα της εορτής τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθου, κατά την οποία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. Εν συνεχεία, τελέσθηκε η πανηγυρική θεία Λειτουργία, κατά την οποία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, ενώ συλλειτούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Άρτης κ. Καλλίνικος, Ιλίου κ. Αθηναγόρας, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, Λαρίσης κ. Ιερώνυμος, Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, ο Θεοφ. Επίσκοπος Αμφιπόλεως κ. Χριστοφόρος και ο επιχώριος εορτάζων Σεβ. Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος. Τους Αρχιερείς πλαισίωσε πλειάδα Ιερέων και Διακόνων από διάφορες Μητροπόλεις καθώς και από την Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων.

Την διακονία του λόγου ανέλαβε ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βαρλαάμ Μετεώρων Αρχιμ. κ. Βενέδικτος. Στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Θεοκλήτου και στο μαρτύριο το οποίο αντιμετωπίζουν σήμερα οι Χριστιανοί από τις διάφορες προκλήσεις του σύγχρονου βίου.

Κατά την απόλυση, ο κ. Θεόκλητος ευχαρίστησε με θερμά λόγια τους Αρχιερείς για την τιμή που του έκαναν με την παρουσία τους στις λατρευτικές συνάξεις και την αδελφική αγάπη που πάντοτε επιδεικνύουν προς το πρόσωπό του. Επίσης, ευχαρίστησε όλο το πλήρωμα της Εκκλησίας των Σταγών με πρώτους τους Ιερείς, Ιερομονάχους και Μοναχούς της Μητροπόλεώς μας, οι οποίοι δείχνουν με κάθε τρόπο τον σεβασμό και την αγάπη τους προς τον Επίσκοπό τους.