Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

Η Σύναξη των Αγγελικών Δυνάμεων - Πανηγυρίζει η Μονή Ταξιαρχών.

Την Σύναξη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών και όλων των Αγγελικών  Δυνάμεων πανηγυρίζει η Εκκλησία μας την Τετάρτη 8/11. Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι η Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου, όπου την παραμονή της εορτής, στις 6.00 μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός, Αρχιερατικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Της Ιεράς Πανηγύρεως θα προεξάρχει ο Σεβ. Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Στις 5.00 μ.μ. θα τελεστεί ο Μεθεόρτιος Εσπερινός και το Κτητορικό Μνημόσυνο.

 

Την Σύναξη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών πανηγυρίζουν επίσης:

 

Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σέσκλου

Την παραμονή της εορτής, στις 6.30 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Αμφιλοχίου Μήλτου, Γραμματέως της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος θα ομιλήσει.

 

Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βόλου (παλαιό Κοιμητήριο)

Την παραμονή της εορτής, στις 5.30 μ.μ.,  θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Βαρνάβα Σαράτση, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Ελευθερίου Σαράτση, ο οποίος θα ομιλήσει.

 

Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μηλεών

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Χρυσοστόμου Παπαδοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Χριστοφόρου Καρδατζή, ο οποίος θα ομιλήσει.

 

Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών Τσαγκαράδας

Την παραμονή της εορτής, στις 6.00 μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Της Ιεράς Πανηγύρεως θα προεξάρχει ο Ιερομόναχος Σεραφείμ, αδελφός της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αγίου Όρους.

 

111 Π.Μ. Νέας Αγχιάλου

Στις 12.00 μ. στην 111Π.Μ. της Νέας Αγχιάλου θα ψαλεί επίσημη Δοξολογία για την εορτή των Προστατών της Πολεμικής Αεροπορίας, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.