Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

''ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2023'' 29η μέρα - Πανηγυρική Εκδήλωση Απονομής Βραβείου "Δημήτρια 2023" - Λήξη "ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ".

Με την παράκληση των Αγίων, Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου και Θεοδώρου του Τήρωνος, την Κυριακή, 29 Οκτωβρίου στις 6.00 το απόγευμα, ολοκληρώθηκαν οι απογευματινοί Παρακλητικοί κανόνες στα πλαίσια των ενοριακών εορταστικών εκδηλώσεων με την επωνυμία «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2023», στον Ιερό Ναό μας κατά την τελευταία ημέρα των εορτίων.

Ακολούθησε η πανηγυρική εκδήλωση απονομής Βραβείου "Δημήτρια 2023", ώρα 7.00μμ, σύμφωνα με το πρόγραμμα, στο «Γραφείο Εξωτερικής Ιεραποστολής», της "Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος", στο «Διορθόδοξο κέντρο "Πορευθέντες"», και στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Τυρράνων και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιο Γιαννουλάτο, στον ισόγειο χώρο του Ιερού Ναού.

Η εκδήλωση άρχισε με εισαγωγική ομιλία του Θεοφιλεστάτου Εψηφισμένου Επισκόπου Σταυροπηγίου κ. Αλεξίου, Διευθυντή Υπηρεσιών και του Θεολογικού Οικοτροφείου της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Εν συνεχεία, χαιραιτισμό απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κανάγκας κ.Χαρίτων, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Ακολούθησε η ανάγνωση του πρακτικού συνεδριάσεως απονομής του Βραβείου “ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2023” από τον Γραμματέα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου κ. Νικόλαο Λυσίμαχο.

Η εκδήλωση έφτασε στο αποκορύφωμά της με την απονομή του Βραβείου “ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2023”
α) Στο «Γραφείο Εξωτερικής Ιεραποστολής», της "Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος",
β) «Διορθόδοξο κέντρο "Πορευθέντες"», και
γ) Στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Τυρράνων και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιο Γιαννουλάτο (εκπροσωπήθηκε από τον κ.Γεώργιο Τριανταφυλλίφη, Βιολόγο, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό).

Προ της λήξης του εόρτιου βραδινού προβλήθηκε σχετικό βίντεο με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ. Αναστάσιο για την ιεραποστολική δράση.

Να αναφερθεί, ότι στους παρευρεθέντες δόθηκε ένα αναμνηστικό δώρο, βιβλίο με τίτλο "Μωχάμετ-Μιχαήλ", της συγγραφέως κ.Σταυριανής Ατταλειώτη.

Το παρών στην εορταστική εκδήλωση έδωσαν, ο Βουλευτής κ. Βρεττός Νικόλαος και ο Πρώην Δήμαρχος κ. Ειρηνάκης Παντέλης.

Τον επίλογο της πανηγυρικής εκδήλωσης έκανε ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Ματθαίος Χάλαρης, ο οποίος εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες των Εφημερίων του Ιερού Ναού, των Μελών του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και των δεκάδων εθελοντών συνεργατών ποιμαντικού έργου, σε όσους έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση.

Επίσης, ευχαρίστησε όλους τους προσκεκλημένους που συμμετείχαν στις 29ήμερες εκδηλώσεις, λειτουργούς και ομιλητές, (Μητροπολίτες, Ιερομονάχους, Ιερείς, Μοναχούς και Μοναχές), καθώς επίσης, τους πιστούς που καθημερινά κατέκλυζαν τον Ιερό Ναό, όπως και τους εκατοντάδες πιστούς, που συμμετείχαν μέσω διαδικτύου απ’ όλο τον κόσμο και τέλος τους δεκάδες ενορίτες εθελοντές και εθελόντριες που συνέβαλλαν τα μέγιστα στην επιτυχία των εκδηλώσεων.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ