Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

Εσπερινός Παναγίας της Εσφαγμένης στην Μητρόπολη Άρτης.

Εσπερινός Παναγίας της Εσφαγμένης στην Μητρόπολη Άρτης

28 Οκτωβρίου 2023 

Το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023, το απόγευμα, στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντος, στην περοχή Αγίων Αναργύρων Άρτης, ετελέσθη Μέγας Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου, επί τη Πανηγύρει της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Εσφαγμένης, αντίγραφο της οποίας φυλάσσεται στον εν λόγω Ναό, ως προσφορά του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντος Εφραίμ.


Τον Θείο λόγο εκήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Άνθιμος Γιάννης, Κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, ο οποίος ετόνισε, ότι "η πίστη εκδηλώνεται, ως ευλάβεια".
Υπενθυμίζεται, ότι η Τοπική Εκκλησία της Άρτας και ιδιαιτέρως η ενορία Αγίου Θεράποντος Αγιών Αναργύρων Άρτης, είχαν υποδεχθεί την, εκ της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους, Ιερά και Θαυματουργό Εικόνα (πιστό αντίγραφο) της Παναγίας Εσφαγμένης την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019, το απόγευμα. Η υποδοχή της Ιεράς Εικόνος είχε πραγματοποιηθεί από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα και Άρτης κ. Καλλίνικο.

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Εσφαγμένης, η ευρισκομένη στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντος Άρτης, έχει θεσπιστεί να πανηγυρίζεται κατ’ έτος, την τελευταία Κυριακή του μηνός Οκτωβρίου.

Φωτογραφίες