Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΣΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ ΣΤΟΝ Ι.Ν ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Πατρών, την Πέμπτη το βράδυ 27 Ιουλίου 2023, τελέστηκε για τεσσαρακοστή χρονιά Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος  του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου προς τιμήν  της Οσίας μητρός Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου της Θαυματουργού. 

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος ανέφερε ότι η Οσία Ειρήνη της Μονής του  Χρυσοβαλάντου δέχθηκε την μοναχική κλήση από τον Ίδιο τον Κύριο Ιησούν Χριστόν. Την προόριζαν για βασίλισσα εκείνη όμως έκανε υπακοή στο θέλημα του Κυρίου και έγινε μοναχή. Ως μοναχή έδειξε υποδειγματική υπακοή και μεγάλο ζήλο στην προσευχή. Η Οσία έφθασε μέσα από τους αγώνες τους πνευματικούς σε ύψοι αρετής και αγιότητος ανεδείχθει ένας επίγειος άγγελος και ένας ουράνιος άνθρωπος. 

Κλείνοντας, ο Θεοφιλέστατος αναφέρθει στο θαύμα με τα τρία μήλα τα οποία ήταν σταλμένα απο τον ευαγγελιστή Ιωάννη από τον παράδεισο. Ευχήθηκε στους πιστούς που είχαν κατακλύσει τον Ιερό Ναό να εχουν βοηθό και οδηγό στην ζωή τους την Αγία Ειρήνη. Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο εφημέριος τους Ιερού Ναού π. Ελευθέριος Κολιαβράς, ο πρωτοπρευσβύτερος π. Άγγελος Μπουλιέρης και ο διάκονος π. Παναγίωτης Γιαννόπουλος.

Τέλος, ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις θερμές εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη πολλά, ευλογημένα και αγιασμένα.