Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023

Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓ. ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΓΑΝΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ.


20230727_084602.jpg

 Στην μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού και Αναργύρου ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος λειτούργησε στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό στην Τραγάνα Κορινθίας σήμερα, 27 Ιουλίου 2023.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιος Ραζνύ, Εφημέριος Ι. Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κορίνθου, οι Αιδεσ. π. Ξενοφών Κατσαούνης, Εφημέριος Ι. Ναού Αγίου Φανουρίου Βέλου, π. Γεώργιος Καλαντζής, Εφημέριος Αγίου Δημητρίου Μελισσίου, π. Φίλιππος Δημητρέλλος, Εφημέριος του Πανηγυρίζοντος Ι. Ναού και οι Διάκονοι π. Δαμασκηνός Γεννηματάς και π. Χρήστος Χίλιας.

Στον λόγο του ο Ποιμενάρχης μας, αφού εξέφρασε την χαρά του γιατί μετά από αρκετό χρονικό διάστημα, εξαιτίας της πανδημίας, βρέθηκε και πάλι στον ως άνω Ι. Ναό, ερμηνεύοντας την Ευαγγελική περικοπή της ημέρας, επεσήμανε ότι ο Άγιος δεν φοβήθηκε τον κόσμο, αλλά αντίθετα ο κόσμος ήταν αυτός που Τον «φοβήθηκε» γιατί ήταν κοντά στον Θεό. Ο Κύριος μας διαβεβαιώνει ότι, «ἐγὼ ἦλθον ἵνα ζωὴν ἔχωσι καὶ περισσὸν ἔχωσιν» (Ιω. ι’, 10) επομένως, όποιος βρίσκεται πλησίον του Θεού έχει ποιότητα ζωής, αναφαίρετη χαρά και δεν του λείπει τίποτα. Αυτή η σχέση δεν χαρακτηρίζεται από το «δούναι και λαβείν» αλλά από την αγάπη του Θεού προς τους ανθρώπους και τον σεβασμό των ανθρώπων προς τον Θεό, που χαίρεται όταν βοηθούν οι άνθρωποι τον συνάνθρωπό τους, ώστε να μην του λείψει τίποτα και από τα επίγεια, κυρίως όμως από τα ουράνια! Αυτό έπραττε και ο Άγιος Παντελεήμων και ας προσευχηθούμε να μας λυτρώσει με τις ιαματικές και ανάργυρες πρεσβείες Του από ασθένειες, πανδημίες και κάθε κακό υλικό και πνευματικό!

Ολοκληρώνοντας ο Μητροπολίτης μας τέλεσε Νεκρώσιμο Τρισάγιο καλώντας τους Πιστούς να προσευχηθούν υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού Προκατόχου Του κυρού Παντελεήμονος (Καρανικόλα) και των αδικοχαμένων πιλότων Χρήστου Μουλά και Περικλή Στεφανίδη.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

            ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.