Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΣΤΟΥΣ Ι.Ν ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΡΑΚΙΤΑΣ ΑΧΑΪΑΣ.

 
Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 το απόγευμα, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος χοροστάτησε του Πανηγυρικού Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Πατρών. Την Τετάρτη 26 Ιουλίου το πρωί, ο Θεοφιλέστατος χοροστατησε της Ακολουθίας του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Ρακίτας ενώ, το απόγευμα της ιδίας ημέρας χοροστάτησε στον Μεθέορτο Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Κάτω Αχαΐας.
  
Στις ομιλίες του ο Θεοφιλέστατος είπε πως, ένα άνθος του παραδείσου, ένα διαμάντι της πίστεως και της αρετης εορτάζει η αγία μας Ορθόδοξος Εκκλησία.
  Αυτό το άνθος, αυτός ο ήλιος ο πνευματικός είναι η Αγία Οσιοπαρθενομάρτυς Παρασκευή.
  
Η Αγία γεννήθηκε στην Ρώμη όπου την εποχή εκείνη υπήρχε πολλή διαφθορά. Η Αγία στάθηκε στο ύψος της γιατί αγαπούσε τον Ιησούν Χριστόν. Πολύ νέα έμεινε ορφανή και την μεγάλη περιουσία των γονέων της την οποία κληρονόμησε την μοίρασε, όπως και ο Άγιος Αντώνιος, ως ελεημοσύνη στους φτωχούς. 
  
Καταγγέλθηκε ότι είναι χριστιανή, συνελήφθη, υπεβλήθη σε μαρτύρια και βασανιστήρια και όλα τα νίκησε με την δύναμη του Κυρίου.
  
Στην απολογία της είπε: "Είμαι χριστιανή και καυχώμαι που είμαι χριστιανή".
  
Αδελφοί μου, μας καλεί η Αγία Παρασκευή να αγαπήσουμε τον Κύριο ολόψυχα, να γίνουμε κύρηκες της πίστεώς μας, να βαδίσουμε πάνω στα χνάρια της Αγίας Παρασκευής για να απολαύσουμε και εμείς των αγαθών της επουρανίου βασιλείας του Κυρίου μας.
  
Τέλος, ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη ευλογημένα και αγιασμένα.