Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

Νέος Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Φθιώτιδος ο Αρχιμ. π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών ανακοίνωσε σήμερα τον νέο Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος μετά την προαγωγική μετακίνηση του Αρχιμ. π. Αγγέλου Ανθόπουλου στην θέση του Πρωτοσυγκέλλου της αδελφής Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου.

    Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος είναι πλέον ο νέος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος και νέος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Βλασίου Στυλίδος.

    Ο Αρχιμ. π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος γεννήθηκε στη Νίκαια Αττικής το 1963. Τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στη γενέτειρα του το 1980, οπότε και εισήχθη στην Παιδαγωγικὴ Ακαδημία Τριπόλεως από την οποία αποφοίτησε το 1982. Συνέχισε με σπουδὲς Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο μέχρι το 1988. Παράλληλα ασχολήθηκε με την εκμάθηση της Γαλλικής και της Αγγλικής γλώσσας τις οποίες τελειοποίησε, κατανοεί δε επαρκώς και την Ισπανική. Ασχολείται και με μεταφράσεις από και προς τη Γαλλικὴ και από την Αγγλική. Στα έτη των πανεπιστημιακών του σπουδών συνέγραφε περιστασιακώς κριτικές σοβαρών κινηματογραφικών και θεατρικών έργων σε φοιτητικά έντυπα. Σπανιότατα ακόμη και σήμερα διαδικτυακώς.

    Υπηρέτησε την πατρίδα από τις τάξεις της Πολεμικής Αεροπορίας (1988-1990) ως έφεδρος Σμηνίας.

     Παιδὶ μεγαλωμένο σε προσφυγικὴ γειτονιά αλλά και με μεσσηνιακὴ καταγωγὴ εκ πατρός, ζώντας κοντὰ στην ενορία του, διαπίστωσε στην κυριολεξία το πέρασμα από τη φρικτή ματαιότητα του παρόντος βίου στο φως του Χριστού αντιστικτικά, από το Παρίσι του 1985 στο Άγιον Όρος του 1986, όπου και αποφασίζει μετὰ από μία εκ βαθέων εξομολόγηση στον γέροντα Γεώργιο Καψάνη ο οποίος του προλέγει και την είσοδό του στον Κλήρο, αλλά και στον περουβιανὸ ιερομόναχο Συμεὼν ν τε λα Χάρα-Χίγκινσον τον Γρηγοριάτη αγιορείτη, τη δια βίου αφιέρωση.

    Χειροτονείται μετὰ ταύτα διάκονος το 1995 από τον αγιασμένο επίσκοπο Σιατίστης κυρό Αντώνιο Κόμπο, όπως και πρεσβύτερος  το 1996, χειροθετηθεὶς και σε αρχιμανδρίτη, πνευματικὸς το 1999, ιεροκήρυκας της μητροπόλεως το 2000. Μεγάλη ευλογία η διακονία του δίπλα σε έναν άνθρωπο του Θεού προσευχόμενο και αποπνέοντα οσμήν νηστευτού.

    Η ευλογημένη διακονία συνεχίζεται δίπλα σε έναν ακόμη ευλογημένο αφιλάργυρο ιεραπόστολο επίσκοπο, τον μακαριστὸ Παύλο Ιωάννου, ο οποίος τον διορίζει Πρωτοσύγκελλό του και κατ' απαίτηση του οποίου εκπονεί σε 6 περίπου έτη μεταπτυχιακὴ διπλωματικὴ εργασία-2009 και διδακτορική διατριβὴ-2012 στη θεολογικὴ σχολὴ του ΑΠΘ, με θέμα την υπέρβαση της αγωνίας του θανάτου στὸν θεσσαλονικέα πολύπλευρο αδάμαντα και λογοτέχνη Νικόλαο Πεντζίκη, όπως και την ιχνηλάτηση των αποτυπωμάτων της παλαμικής θεολογίας στη ζωὴ και το έργο του, με σύμβουλο καθηγητὴ τον κ. Ανέστη Κεσελόπουλο.

   Έλαβε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, τον Οκτώβριο του 2012.

   Διακόνησε και δύο ακόμη έτη ως Πρωτοσύγκελλός του και τον ταπεινότατο επίσκοπο Σισανίου και Σιατίστης Αθανάσιο.

  Έχει συγγράψει περὶ τα 16 βιβλία αντιαιρετικά, θεολογικά, ποιητικά, όπως και μεταφράσεις. Συμμετείχε σε συνέδρια ως εισηγητής, όπως επίσης και σε 3 Πανορθόδοξες Αντιαιρετικὲς Συνδιασκέψεις της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, εισηγούμενος. Πολλάκις προσκληθεὶς από μητροπόλεις της Ελλάδος και του εξωτερικού ανταποκρίθηκε και συνεχίζει να το κάνει, διότι ποιμαντικὴ και ιεραποστολή αποτελούν όψεις του Ενός μυστηρίου του Χριστού και της Εκκλησίας αλληλοπεριχωρούμενες.

   Ανταποκριθείς σε πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, και κατόπιν και της ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου, βρίσκεται πλέον στη Μητρόπολη Φθιώτιδος, συνεχίζοντας τη διακονία του ως Πρωτοσύγκελλος αυτής και εκζητώντας τις ευχές όλων των πιστών της τοπικής εκκλησίας, Κληρικών και Λαϊκών.

   Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών παρέστη στην παράδοση - παραλαβή τόσο της Πρωτοσυγκελλίας όσο και της Ηγουμενείας της Ιεράς Μονής Αγίου Βλασίου και εξέφρασε την χαρά και την ικανοποίηση του, διότι η θέση του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως του κοσμείται και πάλι από ένα ενάρετο, λόγιο, έμπειρο και ικανότατο κληρικό.

   Τον νέο Πρωτοσύγκελλο ο κ. Συμεών θα τον παρουσιάσει επίσημα στις τοπικές Αρχές, στον Ιερό Κλήρο και στο πλήρωμα της τοπικής Εκκλησίας κατά την τελετή λήξεως των επετειακών εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος για την Επανάσταση του 1821, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021 στην Λαμία.

   Η πρώτη επίσημη λειτουργική παρουσία του νέου Πρωτοσυγκέλλου θα πραγματοποιηθεί κατά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της Δεσποτικής Εορτής της Περιτομής του Κυρίου, όπου και θα αναγνώσει ο Άγιος Πρωτοσύγκελλος π. Εφραίμ και το Πρωτοχρονιάτικο Εγκύκλιο Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών.

    Στη συνέχεια θα τελεταρχήσει στην Επίσημη Δοξολογία, ενώ θα συνοδεύσει τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος στην κοπή της βασιλόπιτας στην Αντιπεριφέρεια Π.Ε. Φθιώτιδας.

   Την Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022 το πρωί θα ιερουργήσει στην Ιερά Μονή Αγίου Βλασίου, ενώ το απόγευμα της Κυριακής θα κηρύξει τον Θείο Λόγο στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Εφραίμ.