Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

ΔΙΣΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ Ι. ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.

  20211224 215226

Με μεγάλη συρροή ευλαβών προσκυνητών και ιδιαιτέρως νέων ανθρώπων, πραγματοποιήθηκε κι᾿ εφέτος η Ι. Αγρυπνία για τα μοναχικά άτομα, στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου στην Κόρινθο, με αφορμή τον εορτασμό των Αγίων Χριστουγέννων.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Παρασκευής, 24 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 20:00 ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεώς μας, Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος συμπαραστατούμενος από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Διονύσιο και όλους τους Ιερείς της πόλεως της Κορίνθου χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό των Χριστουγέννων.

 20211224 225740

Εν συνεχεία, στον Όρθρο και στη Χριστουγεννιάτικη Θ. Λειτουργία προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου αγίου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, κατά την οποία σχεδόν στο σύνολό τους, οι παριστάμενοι Πιστοί, κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων.

Το εόρτιο Μήνυμα των Χριστουγέννων, του Σεβ. Μητροπολίτου μας, ανέγνωσε με την αρμόζουσα στην ημέρα κατάνυξη ο προϊστάμενος του Καθ. Ι. Ναού π. Παναγιώτης Μαυραγάνης, ενώ ο σεπτός Ποιμενάρχης μας απηύθηνε στο τέλος της Θ. Λειτουργίας τις πατρικές ευχές του για Χριστούγεννα γεμάτα Χριστό και αγάπη και επεσήμανε την τραγική αναγκαιότητα των ημερών άπαντες, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, να αναγνωρίσουμε την σπουδαιότητα του Θεού στην ζωή του ανθρώπου και να επιτρέψουμε στον Ιατρό των ψυχών και των σωμάτων να δώσει την λύση, που Αυτός μόνο γιγνώσκει, στην ζοφερή πραγματικότητα που διάγουμε.

Την επομένη το πρωί, Σάββατο, 25 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 7:00 π.μ., τελέσθηκε η 2η Χριστουγεννιάτικη Θ. Λειτουργία από τους Ιερείς του Καθεδρικού Ι. Ναού, στην οποία επίσης συμμετείχε πλήθος Χριστιανών, που προσήλθε «μετά φόβου Θεού Πίστεως και Αγάπης» να κοινωνήσει των Αχράντων Μυστηρίων..

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

   ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.