Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας Επίτιμος Πρόεδρος του Ιδρύματος Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού (Ι.Ε.Θ.Π.)

 Αναδημοσίευση εκ του Εκκλησιαστικού Πρακτορείου Ειδήσεων www.romfea.gr

Την έδρα του Ιδρύματος Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού στην Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης, επισκέφτηκε ο νέος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτων.

Τον Σεβασμιώτατο υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος του ΙΕΘΠ Καθηγητής κ. Γρηγόριος Λιάντας, ο Διευθύνων Σύμβουλος Καθηγητής κ. Αθανάσιος Αγγελόπουλος, Μέλη και Φίλοι του Ιδρύματος, οι οποίοι τον ξενάγησαν στο νεοκλασικό πανέμορφο κτήριο του 1898 και του γνώρισαν την ιστορία και τις δράσεις του.

Ακολούθησε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΕΘΠ, στα θέματα της ημερήσιας διάταξης του οποίου ήταν και η ανακήρυξη του Σεβασμιωτάτου κ. Πλάτωνος σε Επίτιμο Πρόεδρό του, όπως ήταν και ο Προκάτοχός του μακαριστός Μητροπολίτης Λαγκαδά κυρός Ιωάννης και άλλοι πολλοί Αρχιερείς φίλοι και υποστηρικτές του Ιδρύματος.

Παρών στην υποδοχή του Σεβασμιωτάτου αλλά και στο Διοικητικό Συμβούλιο ήταν ο Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και πρ. ΥΜΑΘ κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο οποίος συνδέεται χρόνια με το Ίδρυμα και είναι ένας εκ των ευεργετών του έργου του.

Στους χαιρετισμούς που απηύθυναν ο Πρόεδρος και όλοι οι συμμετέχοντες ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του και αντάλλαξαν εόρτιες ευχές για το Άγιο Δωδεκαήμερο.

Ο κ. Πλάτων από τη μεριά του ευχαρίστησε για την τιμητική πρόσκληση, εξήρε το σπουδαίο εθνικό και θρησκευτικό έργο του Ιδρύματος και συνεχάρη όλους τους ιθύνοντες επί 30 περίπου χρόνια, εξέφρασε τη χαρά του για τη συνεργασία και την αγάπη του για τους Καθηγητές και τα Μέλη του, και ζήτησε να συνεχιστεί ο σύνδεσμος με την τοπική Εκκλησία του Λαγκαδά, προς όφελος των πιστών και των κατοίκων της τοπικής κοινωνίας και Εκκλησίας.

Να σημειώσουμε ότι, προ της επισκέψεως τού Σεβασμιωτάτου στην έδρα του Ιδρύματος, προηγήθηκε η συνάντηση εκπροσώπων του ΙΕΘΠ στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά. 

Στη συνάντηση κατατέθηκε η επίσημη πρόσκληση στον Μητροπολίτη να επισκεφτεί το Ίδρυμα και ο Καθηγητής κ. Αγγελόπουλος παρουσίασε στον Σεβασμιώτατο το επετειακό Λεύκωμα Ιστορικής μνήμης και ελληνορθοδόξου προβληματισμού «Ορθοδοξία – Ελλάδα – Ελληνική Επανάσταση 1821», το οποίο εξέδωσε το Μέλαθρον Οικουμενικός Ελληνισμός, με την επιμέλεια του Ιδρύματος Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού.

Για περισσότερο φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ: 

ο Σεβασμιώτατος Επίτιμος Πρόεδρος του Ι.Ε.Θ.Π.