Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

«Κάλαντα και Σκοποί του τόπου μας»: Εορταστικό αφιέρωμα στο «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…»

ορταστική μουσική εκδήλωση με παραδοσιακά κάλαντα και σκοπούς, από διάφορα μέρη του τόπου μας, πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…».

Τον Άγγελος Ρίζος στο τραγούδι συνόδευαν οι Γιώργος Βενέτης, Σαντούρι, Άγγελος Διακάτος, Λαούτο,  Χάρης Καφέτσης, Ούτι - Κιθάρα, Φίλιππος Πουρπουτίδης, Κρουστά, Στέφανος Ρίζος, Βιολί και Μαρία Ρίζου, Σαντούρι.

Η εκδήλωση μεταδόθηκε διαδικτυακά, από το κανάλι του «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» στο YouTube.

 

Στο εορταστικό αφιέρωμα, παρουσιάστηκαν κάλαντα και παραδοσιακοί σκοποί, από την Θράκη, την Ήπειρο, την Θεσσαλία, την Πελοπόννησο, τη Χίο, την Ικαρία, τα Δωδεκάνησα και την Σμύρνη. 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι πολυάριθμες παραλλαγές καλάντων που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα. Σχεδόν κάθε περιοχή, κάθε νησί, πολλές φορές και κάθε χωριό έχει τα δικά του, ξεχωριστά κάλαντα.

Οι στίχοι διαμορφώνονται ανάλογα με τις διαλέκτους και τα ιδιώματα της κάθε περιοχής και η μουσική ανάλογα με την παράδοση του κάθε τόπου.