Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ.

Στις 27 Δεκεμβρίου η Αγία μας Εκκλησία τιμά τον Πρωτομάρτυρα και Αρχιδιάκονο Στέφανο.

Στην πόλη των Πατρών, και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Προαστείου, η δεύτερη Αγία Τράπεζα του Ναού είναι αφιερωμένη στον μεγάλο αυτόν Άγιο.

Την πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ετέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Στον λόγο του προς το φιλέορτο και φιλακόλουθο εκκλησίασμα, τόνισε μεταξύ άλλων ο Θεοφιλέστατος: "Αδελφοί μου, ο Πρωτομάρτυρας που τιμούμε σήμερα, έδειξε με θάρρος και τόλμη πως δεν υπάρχει κάτι πιο σπουδαίο από το να υπερασπιστείς την πίστη σου στον Αναστάντα Κύριο!

Ο Αρχιδιάκονος Στέφανος με ανύστακτο ενδιαφέρον και αγάπη θυσιαστική διηκόνησε κοντά στην πρώτη χριστιανική κοινότητα των Ιεροσολύμων, εργαζόμενος "ἀπὸ φυλακῆς πρωΐας μέχρι νυκτός" (Ψ., 129, 6), μη φειδώμενος κόπων και μόχθων, τιμώντας αυτή τη διακονία που τού εμπιστεύθηκαν οι Απόστολοι "μέχρι θανάτου".

Ο Άγιος Στέφανος όχι μόνο δεν λιποψύχησε προ του φρικτού μαρτυρίου του, αλλά, με άπειρη αγάπη και προσευχητικά ικέτευσε τον Λυτρωτή υπέρ των δολοφόνων του. "Κύριε, μή στήσῃς αὐτοῖς τήν ἁμαρτίαν ταύτην” (Πράξ. 7, 60) ψέλλισε, κι έβλεπε τους Ουρανούς να ανοίγουν για αυτόν, κατά την ώρα του μαρτυρικού τέλους της επιγείου του ζωής.

Ας είναι, αδελφοί μου, πρότυπο για όλους εμάς η αγάπη, ο ιερός ζήλος, η διακονία του πλησίον, και είθε να αξιωθούμε του Παραδείσου!"

Ο Θεοφιλέστατος, κλείνοντας την ομιλία του, μετέφερε τις δέουσες πατρικές ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμεναρχου μας κ.κ. Χρυσοστόμου, προς τους εορτάζοντες και το Χριστεπώνυμο πλήρωμα.