Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΠΑΤΡΩΝ

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2021, Κυριακή μετά την Χριστού Γέννησιν, με ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ.  Χρυσοστόμου, ετέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών.

Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος επεσήμανε πως αυτήν την ημέρα (26 Δεκεμβρίου), επιτελούμε σύναξη οι πιστοί για να τιμήσουμε την Παναγία, η οποία "εν γαστρί χωρήσασα τον Αχώρητον".

"Η Μαριάμ, απαντώντας στον Γαβριήλ: "ἰδοὺ ἡ δούλη Κυρίου· γένοιτό μοι κατὰ τὸ ρῆμά σου" (Λουκ. 1, 38), κατά την ημέρα του Ευαγγελισμού, κατέστη το Δοχείον της Χάριτος του Παναγίου Πνεύματος.

Έγινε η Μητέρα του Θεού, η Θεοτόκος. Έγινε η Μεσίτρια προς τον Ουρανό για όλους εμάς! Έγινε η Μάνα μας!

Εμείς λοιπόν, τη 2η μέρα μετά από κάθε μεγάλη Δεσποτική ή Θεομητορική Εορτή, όπως αναφέρει και το εόρτιο συναξάριον, επιτελούμε σύναξη, δηλαδή ερχόμαστε στον Ναό του Θεού, να εκκλησιαστούμε,  ώστε να τιμήσουμε το πρόσωπο που συμμετέχει στη μεγάλη εορτή της προηγουμένης ημέρας. Όπως, στις 7 Ιανουαρίου, συν Θεώ, θα επιτελέσουμε σύναξη, εις τιμήν και μνήμην του Τιμίου Προδρόμου, ο οποίος κατηξιώθη την προηγούμενη ημέρα, κατά τη μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Θεοφανίων να Βαπτίσει τον Σωτήρα μας και Λυτρωτή, τον Κύριον μας Ιησούν Χριστόν!

Και κάθε φορά, αυτό το πρόσωπο που τιμούμε κατά την πρώτη μεθέορτο ημέρα είναι πολύ σημαντικό και έχει διαδραματίσει σπουδαίο ρόλο.

Ειδικά, όταν αυτό το πρόσωπο είναι η Κυρία Θεοτόκος, τότε, αδελφοί μου, κατανοείτε πως πρέπει να τιμούμε αυτήν την ημέρα, όπως και την κυρία ημέρα της Εορτής".

Ολοκληρώνοντας, μετέφερε προς όλους τις εόρτιες ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ.  Χρυσοστόμου, ευχόμενος όπως "διέλθωμεν μετά κατανύξεως και πνευματικής αγαλλίασης" το Άγιο Δωδεκαήμερο που διανύουμε.