Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ.

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η ετήσια πανήγυρις του ιερού ενοριακού Αγίου Στεφάνου Σκύδρας, επί τη μνήμη του αγίου Πρωτομάρτυρος.
Την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. Κατά την έναρξη του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε η υποδοχή των ιερών λειψάνων των Αγίων Κοσμά και Δαμιανού, τα οποία μετέφερε εκ του Ι. Καθεδρικού Ναού Αγίας Σκέπης Εδέσσης ο Αρχιμ. Χριστόδουλος Καραγιάννης, Προϊστάμενος του εν λόγω ναού. Στην ιερά ακολουθία μετείχε ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Στέφανος Δέβρελης, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Σκύδρας και άλλοι κληρικοί της Ι. Μητροπόλεως.Την επομένη, Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης. Συλλειτούργησαν ο Αρχιμ. Αιμιλιανός Δημητρίου, από την Ι. Μητρόπολη Φλωρίνης, ο Αρχιμ. Μιχαήλ Αγγελικάκης, από την Ι.Μ. Κασσανδρείας, ο Αρχιμ. Εφραίμ Ανθίμου, ιεροκήρυκας της Ι.Μ. Εδέσσης, ο Αρχιμ. Αντώνιος Κορέστης, Αρχιερατικός Επίτροπος Σκύδρας και Προϊστάμενος του Ι. Ναού και άλλοι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως. Αντί κηρύγματος αναγνώσθηκε η Εγκύκλιος των Χριστουγέννων του ποιμενάρχου της Ι. Μητροπόλεως κ. Ιωήλ από τον Αρχιμ. Εφραίμ.
Παρέστησαν οι βουλευτές Πέλλας κ. Δ. Σταμενίτης, κ. Β. Βασιλειάδης και κ. Θ. Τζάκρη, η Δήμαρχος Σκύδρας κ. Αικ. Ιγνατιάδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ι. Τζαμτζής, ο Διοικητής της 2ας Μ/Κ Μεραρχίας Υποστράτηγος Γ. Χατζηγεωργίου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας κ. Π. Περδικάτσης, και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων.