Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

Ποιος είναι πραγματικά ο Μέγας Βασίλειος;

 
Η αλήθεια για τον Μέγα Βασίλειο δεν είναι αυτή η άποψη της δύσεως που όλοι γνωρίζουμε. Ποιος είναι πραγματικά ο Μέγας Βασίλειος;Τι σχέση έχει ο Μέγας Βασίλειος με τον Santa Claus; Ο Μέγας Βασίλειος που γεννήθηκε στην Νεοκαισάρεια τον 4ο αιώνα και είναι ο προστάτης των πτωχών, δεν έχει καμία σχέση με τον «Άγιο Βασίλη» που προωθεί η δύση και είναι «άγιος» του καταναλωτισμού που είναι δημιούργημα του 19ου αιώνα.Ο Μέγας Βασίλειος υπήρξε μεγάλος Πατέρας της Εκκλησίας μας κι ένας από τους Τρεις Ιεράρχες και η μνήμη του τιμάται την 1η Ιανουαρίου. Σπούδασε στην Αθήνα ρητορική, φιλοσοφία, αστρονομία, γεωμετρία, ιατρική, φυσική κ.α. Μετά τις σπουδές του επέστρεψε στην Καισάρεια όπου έγινε και Επίσκοπος Καισαρείας.

Ο Άγιος Βασίλειος ή Μέγας Βασίλειος συνείσφερε πολλά στη διατύπωση του δόγματος της Αγίας Τριάδος, ενώ συνέταξε και Θεία Λειτουργία, (Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου), η οποία τελείται 10 φορές το χρόνο.

Αγωνίστηκε για την ενότητα και διαφύλαξη της πίστεώς μας, που μαστιζόταν από θεολογικές έριδες, ενώ τα έργα του διακρίνονται σε δογματικά, αντιαιρετικά, ασκητικά, πρακτικά, ομιλίες και επιστολές