Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

Η Εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου – 77 χρόνια από το ολοκαύτωμα του Διστόμου.


Η Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου εορτάστηκε την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 σε όλους τους Ναούς της Μητροπολιτικής μας επαρχίας.

Στο Ιερό Ησυχαστήριο Αναλήψεως του Κυρίου Σκούρτων που πανηγυρίζει, την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 9 Ιουνίου, τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας κ. Γεωργίου.

Το θείο λόγο κήρυξε ο παν. αρχιμ. π. Βασίλειος Αθανασόπουλος. Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στην Καθηγουμένη και στις μοναχές του Ησυχαστηρίου, καθώς και στους πιστούς χρόνια πολλά και ευλογημένα. Σήμερα, Πέμπτη 10 Ιουνίου, τη Θεία Λειτουργία στο Καθολικό του Ιερού Ησυχαστηρίου τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος, ο οποίος συνδέεται με το Ι.Ησυχαστήριο.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος σήμερα τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον παλαιό Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου Άσπρων Σπιτιών, ο οποίος λειτούργησε από την αρχή της δημιουργίας του Οικισμού, και είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει με τους κατοίκους του Οικισμού που συμμετείχαν στη Θ.Λειτουργία.

Κατόπιν ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Δίστομο, όπου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου τέλεσε το μνημόσυνο για την ανάπαυση των ψυχών των 218 θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας, με την παρουσία των αρχών και των κατοίκων του Διστόμου. Στη συνέχεια άπαντες  μετέβησαν στο Μαυσωλείο, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση,  προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφάνων.