Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

Θεμελίωση παρεκκλησίου Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου στην ενορία Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων.

Το θεμέλιο λίθο στο νέο Ιερό παρεκκλήσιο που είναι αφιερωμένο στον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη έθεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πρωτοστατούντος του Σεπτού μας Ποιμενάρχου  και με κληρικούς της πόλεως των Τρικάλων και της ευρύτερης περιοχής και με παρουσία πολλών ευλαβών προσκυνητών, τελέσθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός και εθιμοτυπικά τοποθετήθηκε αντίστοιχη πλάκα για την θεμελίωση του ναού.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος τόνισε στην προσλαλιά του την σπουδαιότητα που έχει στην εποχή της κρίσης η κατασκευή ενός ναού, όταν τα άλλα δόγματα στις Ευρωπαϊκές πόλεις ξεπουλάνε τους ιερούς τους χώρους τους εν αντιθέσει με τους Ορθοδόξους που διαρκώς χτίζουν Εκκλησίες και προέτρεψε τους πιστούς να προσεύχονται καθημερινά στο νέο Άγιο της Εκκλησίας μας, τον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη, ο οποίος καθημερινά επιτελεί θαύματα και αποτελεί στήριγμα για τον Ελληνικό λαό και για σύμπασα την Ορθόδοξη Οικουμένη.
Στο τέλος της ακολουθίας όλοι μαζί δοξολόγησαν τον Άγιο Τριαδικό Θεό για την μεγάλη δωρεά και ευεργεσία και εν ενί στόματι όλοι ανανέωσαν την από κοινού παρουσία τους για τα μελλοντικά θυρανοίξια και εγκαίνια του ναού.