Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Η Ελευθερούπολη εόρτασε τα Ελευθέρια της.

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε στην Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 η 106η επέτειος απελευθέρωσης της Ελευθερούπολης από τους Τούρκους (17 Οκτωβρίου 1912).
Αποκορύφωμα των εορταστικών εκδηλώσεων, μετά το 2ο Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας του Παγγαίου που διοργανώθηκε στο πλαίσιο των Ελευθερίων της πόλεως μας ήταν η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιστορικό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου πλαισιωμένου από Ιερείς και Διακόνους της πόλεως.

Μετά το τέλος της Θείας λειτουργίας τελέσθηκε Δοξολογία, παρουσία όλων των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών του τόπου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Παγγαίου κ. Φίλιππο Αναστασιάδη, τον Βουλευτή του Νομού Καβάλας κ. Δημήτριο Εμμανουηλίδη και τον Αντιπεριφερειάρχη Νομού Καβάλας κ. Θεόδωρο Μαρκόπουλο.  Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Δικηγόρος και Ιστορικός ερευνητής κ. Θεόδωρος Λυμπεράκης, ο οποίος αναφέρθηκε με μεστό και εμπνευσμένο λόγο στο ιστορικό γεγονός της επετείου.
Στην Θεία Λειτουργία και τη Δοξολογία εκτός από το πλήθος κατοίκων της πόλεως έδωσαν το παρόν και αντιπροσωπείες από όλα τα Σχολεία της πόλεως με τις σημαίες των.