Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή, 17 Μαρτίου 2013

Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Ευαγγελιστού Λουκά, πολιούχο Λαμίας.

Στον Ιερό Ναό του Ευαγγελιστού Λουκά, πολιούχο της πόλεως Λαμίας, ιερούργησε και ωμίλησε την Κυριακή 17 Μαρτίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος.
Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στην αξία της νηστείας υπογραμμίζοντας ότι αν τηρούσαμε επακριβώς την νηστεία των τροφών θα είχε λυθεί το οικονομικό πρόβλημα, διότι όσα θα περίσσευαν από την εκούσια στέρηση θα προσεφέροντο στους πτωχούς. Και αν τηρούσαμε την νηστεία και εγκράτεια των κακιών η κοινωνία δεν θα εβασανίζετο από την αύξηση της εγκληματικότητος και όλων εκείνων των ενεργειών που προέρχονται από τα πάθη των ανθρώπων, αλλά θα ήταν κοινωνία αγάπης και ειρήνης.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του τ. Βουλευτού Νικολάου Αργυρόπουλου. Αναφερθείς στον αείμνηστο ετόνισε ότι υπήρξε υπόδειγμα πολιτικού που εργάστηκε για την πατρίδα και την κοινωνία με αφοσίωση και ταπείνωση και έμεινε ασυμβίβαστος στις αρχές του.  
Στην Θεία Λειτουργία και το Ιερό Μνημόσυνο παρέστησαν ο Α. Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο τ. Νομάρχης κ. Αθανάσιος Χειμάρας και παλαιοί συνεργάτες του αειμνήστου Βουλευτού.