Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Η Εορτή του Αγίου Παρθενίου στην Ιερά Μονή Φανερωμένης Σαλαμίνος και τα Ονομαστήρια της Καθηγούμενης αυτής Γεροντίσσης Παρθενίας Μονάχης.

Με σεμνότητα και ιεροπρέπεια εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Παρθενίου, επισκόπου Λαμψάκου, του θαυματουργού στο καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Φανερωμένης Σαλαμίνος, όπου ταπεινώς εόρτασε τα πρώτα ονομαστήρια της η νεοεκλεγείσα Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Παρθενία μοναχή.
Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Εσπερινός με την συμμετοχή πολλών Ιερέων και Ιεροψαλτών, ενώ την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013, τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο, ιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου και Ζιχνών και Νευροκοπίου κ.Ιεροθέου, οι οποίοι ευλαβούνται πολύ την Παναγία την Φανερωμένη, αγαπούν ιδιαίτερα το Ιστορικό αυτό Μοναστήρι και την αδελφότητά του.

Στην Θεία Λειτουργία συλλειτούργησαν πολλοί Ιερομόναχοι από την Σαλαμίνα, την Λάρισα, την Αθήνα και την Ζίχνη ενώ μαζί τους συμπροσευχήθηκαν ο Δήμαρχος του νησιού κ Ιωάννης Τζαβαρής και πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, καθώς και πλήθη πνευματικών ανθρώπων που προστρέχουν πάντοτε με πολλή αγάπη στην ιερά αυτή μάνδρα της Παναγίας.
Κατά την διάρκεια του κοινωνικού ο Μητροπολίτης  Λαρίσης κ. Ιγνάτιος μιλώντας για το ιερό πρόσωπο του Ιαματικού Πατρός της Εκκλησίας, Αγίου Παρθενίου αναφέρθηκε στην χάρη των ιαμάτων και των πνευματικών ευεργεσιών που συνεχίζει μέχρι τις μέρες μας να δίδει ο Άγιος του Θεού, ενώ μαζί με τον Μητροπολίτη Ζιχνών κ. Ιερόθεο ευχήθηκαν στην Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής, να είναι τα έτη της πολλά, ευλογημένα, αγιασμένα, μέσα στην χάρη του Αγίου Θεού, στις πολλές ευεργεσίες της Φανερωμένης Παναγιάς και στις δραστικώτατες πρεσβείες του μεγάλου Αγίου της, Οσίου Παρθενίου, του χαριτοβρύτου.