Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Λαμίας


Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Λαμίας ιερούργησε και ωμίλησε την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος.
Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η ταπείνωση είναι το θεμέλιο της πνευματικής οικοδομής. Χωρίς αυτήν κάθε προσπάθεια για την πνευματική ολοκλήρωση του ανθρώπου κινδυνεύει να μηδενισθεί στον πρώτο πειρασμό, όπως το σπίτι που δεν έχει θεμέλια με την πρώτη βροχή και την πρώτη καιρική απειλή καταρρέει.

 Η ταπείνωση καθιστά προσφιλή τον άνθρωπο στο Θεό και προσελκύει τη Χάρη Του και την εύνοιά Του ενώ αντιθέτως η υπερηφάνεια είναι μισητή στο Θεό.
Η ταπείνωση όταν συνδέεται με μετάνοια σώζει τον άνθρωπο έστω και αν αυτός μέχρι πρότινος ήταν σαν τον Τελώνη αμαρτωλός, ενώ η υπερηφάνεια κολάζει ακόμα και εκείνον που υπήρξε τηρητής του Νόμου και των εξωτερικών τύπων ευλαβείας.