Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Το συμφέρον της πατρίδας είναι πάνω απ' όλα




Αποστολή: Μάκης Αδαμόπουλος

"Το μήνυμα της αποψινής συνάντησης είναι να αγαπήσουμε το Θεό και τον άνθρωπο" τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα προς τιμή των στελεχών των φιλοπτώχων ταμείων της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

Στην εκδήλωση παρόντες ήταν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, της περιφέρειας, των σωμάτων ασφαλείας και τοπικών συλλόγων.

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο και ευχαρίστησε τα στελέχη των φιλοπτώχων ταμείων για τη στήριξή τους και το έργο τους.



Ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ευτυχής για την επίσκεψή του στη Μητρόπολη Νεαπόλεως και για την πρόσκληση να παραβρεθεί σε αυτήν την εκδήλωση. Τόνισε, ωστόσο, πως Μητροπόλεις που βρίσκονται εκτός των τειχών των πόλεων αντιμετωπίζουν περισσότερες δυσκολίες.

Ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στην επιστημονική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε το πρωί για τους καθηγητές θεολόγους και σημείωσε πως "Ορθοδοξία είναι ο αγώνας που γίνεται, για να κρατήσουμε τη διδασκαλία του Κυρίου μας καθαρή, ενώ Ορθοπραξία να μη μένουμε μόνο στα λόγια, διότι η διδασκαλία του Κυρίου δεν είναι αφηρημένη έννοια, αλλά εφαρμοσμένη αρετή".

Υπογράμμισε, επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος πως η εκδήλωση αυτή αποδεικνύει την πράξη, αφού τόσοι εθελοντές προσφέρουν βοήθεια, όπου χρειαστεί. Αναφέρθηκε, εξάλλου στις δυσκολίες της εποχής, ενώ επισήμανε πως "δεν πρέπει να μας πιάνει πανικός, ο τόπος αυτός έχει περάσει πολλές κρίσεις και θα περάσει κι άλλες, αλλά πάντα ξεπερνά τα προβλήματα". Ανέφερε, άλλωστε, ότι τα προβλήματα αυτά μπορούν να οδηγήσουν κάποιον σε παραβατική συμπεριφορά, γιαυτό πρέπει να είμαστε στο πλευρό όσων μας έχουν ανάγκη.

"Αν θέλουμε να πάμε μπροστά, ας ξεχάσουμε πράγματα που μας διαίρεσαν" τόνισε ο Μακαριώτατος και πρόσθεσε πως "το συμφέρον της πατρίδας είναι πάνω απ' όλα".

Απευθυνόμενος, ωστόσο, στα στελέχη των φιλοπτώχων ταμείων της Μητρόπολης επισήμανε πως είναι παράδειγμα προς μίμηση και το χαμόγελό τους προσφέρει ανακούφιση, αφού αποτελούν στήριγμα στο δύσκολο αυτό έργο.

Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος ευλόγησε τη βασιλόπιτα για το 2013 και την μοίρασε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως, ενώ τραγούδησαν τα μέλη της γυναικείας χορωδίας της Μητρόπολης.