Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Τα εγκαίνια των νέων γραφείων της Ομοσπονδίας και του Συνδέσμου Ιεροψαλτών.

Μάκης Αδαμόπουλος
Τα εγκαίνια των νέων γραφείων της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος και του Συνδέσμου Ιεροψαλτών "Ρωμανός ο Μελωδός και Ιωάννης ο Δαμασκηνός" τέλεσε το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.


Ο Αρχιεπίσκοπος έφτασε στα νέα γραφεία συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. Μάξιμο Παπαγιάννη, ενώ τους υποδέχθηκαν ο πρ. της Ομοσπονδίας, Γεώργιος Ναούμ, ο πρ. του συνδέσμου, Θεολόγος Ερσωτέλος, αλλά και μέλη ιεροψάλτες.

Ο πρ. του πανελλήνιου συνδέσμου ιεροψαλτών Θεολόγος Ερσωτέλος καλωσόρισε τον Μακαριώτατο και τόνισε "μας αξίωσε ο Θεός αυτήν την δυσχερή στιγμή του οικονομικού αδιεξόδου που βιώναμε και ως Σύνδεσμος και ως Ομοσπονδία να έχουμε επιτέλους απαλλαγεί από το τεράστιο άγχος των ενοικίων και να ατενίζουμε το μέλλον με καταφανή αισιοδοξία, χάριν της παροχής στέγης από την Μητέρα Εκκλησία. Σας ευχαριστώ, Μακαριώτατε για την σημερινή παρουσία, αλλά και για το έμπρακτο ενδιαφέρον και τις ενέργειές σας να μας παραχωρηθούν γραφεία για τη στέγαση του Συνδέσμου και της Ομοσπονδίας. Όνειρο 100 και πλέον ετών εκπληρώθηκε χάρη στην προσωπική σας παρέμβαση".

Ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε πως βρίσκεται στο πλευρό τους και θα στηρίξει τις νέες τους προσπάθειες, ενώ ευχήθηκε σε όλους υγεία, δύναμη και "πρόοδο σε αυτό το όμορφο έργο". Αμέσως μετά, τέλεσε τον αγιασμό των νέων γραφείων. Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος ξεναγήθηκε στις νέες εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες και τα σχέδια της Ομοσπονδίας και του Συνδέσμου.

O πρώτος Ιεροψαλτικός Σύλλογος με την επωνυμία «Μουσικός Εκκλησιαστικός Σύλλογος Αθηνών» ιδρύθηκε το 1873. Λειτούργησε μέχρι το 1899 με ενδιάμεσες περιόδους απραξίας και ανασυστάσεις. Τρία χρόνια αργότερα, το 1902 ιδρύθηκε από τον δικηγόρο και άριστο μουσικό Ανδρέα Τσικνόπουλο, ο «Ελληνικός Μουσικός Σύλλογος ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ», ενώ το 1909 ιδρύθηκε ο «Ιεροψαλτικός Σύνδεσμος ΡΩΜΑΝΟΣ Ο ΜΕΛΩΔΟΣ». Το 1924 ιδρύθηκε ο «Ιεροψαλτικός Σύνδεσμος ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ» και τo 1943 ο «Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιεροψαλτών», όπου ενοποιήθηκαν το 1946 με την επωνυμία «Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιεροψαλτών Ιωάννης ο Δαμασκηνός», όπου και αυτός το 1955 ενοποιήθηκε με τον «Ιεροψαλτικό Σύνδεσμο Ρωμανός ο Μελωδός» με την σημερινή επωνυμία ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ «Ρωμανός ο Μελωδός και Ιωάννης ο Δαμασκηνός».




Πηγή εδώ