Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Ο Αρχιεπίσκοπος στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από τον οικείο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Διαυλείας κ. Γαβριήλ.

Τον Μακαριώτατο υποδέχτηκε στην πύλη του Μεγάρου ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης Υποστάτηγος Τρύφων Κούκιος.

Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος απευθύνθηκε στους άνδρες και τις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Μεγάρου, τονίζοντας τις «στενές σχέσεις» που διατηρεί η Εκκλησία με την Ελληνική Αστυνομία.


Ο Αρχιεπίσκοπος επισήμανε ότι οι κληρικοί τρέφουν ιδιαίτερη συμπάθεια προς την ΕΛ.ΑΣ. κι ότι υπάρχει «άνεση στις σχέσεις μας», γεγονός που αποδίδεται, όπως είπε, στον σκοπό που εξυπηρετούν Εκκλησία και Αστυνομία, που είναι «η διακονία μας να λειτουργεί τον άνθρωπο, να τον εξυπηρετεί, να εξυπηρετεί την τάξη. Για να γίνουν αυτά θέλει πολλή δουλειά, κέφι και πολλές φορές αίμα».

Ο κ. Ιερώνυμος υπογράμμισε ότι η Εκκλησία παρακολουθεί τις δραστηριότητες της ΕΛ.ΑΣ., «τους κόπους που νυχθημερόν άδολα και εύκολα δίνουν οι αστυνομικοί. Ζούμε τις χαρές και τις δυσκολίες σας, τις πίκρες αλλά και τις αδικίες που γίνονται πολλές φορές σε βάρος σας. Νιώθουμε συγκίνηση, χαρά και υποχρέωση όταν βρισκόμαστε μπροστά σας».

Αναφερόμενος στην κρίση, ο κ. Ιερώνυμος επανέλαβε ότι είναι πνευματική, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η πνευματική και ηθική κρίση φέρνει όλες τις κρίσεις. Αν δεν προσπαθήσουμε να το διορθώσουμε αυτό, μην περιμένουμε ότι θα λυθούν τα προβλήματα. Όλα τα άλλα μέσα είναι "ασπιρίνες", που τις παίρνουμε για να ξεκουράσουμε λίγο τον πόνο μας, αλλά οι ασπιρίνες δεν θεραπεύουν τους πόνους μας. Η λύση είναι πως θα αποκατασταθεί η πνευματική τάξη».

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας αναφέρθηκε - μεταξύ άλλων -στο σπουδαίο έργο των Ελλήνων αστυνομικών «προκειμένου να διαφυλάξουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τον Έλληνα πολίτη σε συνθήκες δύσκολες».

Προσφωνώντας τον Αρχιεπίσκοπο ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης Τρύφων Κούκιος τον διαβεβαίωσε ότι η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται κοντά του και με διάθεση να τού συμπαρασταθεί προκειμένου να ολοκληρώσει το δύσκολο έργο του και τού πρόσφερε αναμνηστική πλακέτα του Σώματος. Ο Αρχιεπίσκοπος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη προσκεκλημένος της Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.