Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Η Εορτή του Αγίου Θεοκλήτου στην Αρναία και τα ονοματήριά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιερισσού.

Στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο,που τελέσθηκε σήμερα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, στην Αρδαία της Χαλκιδικής, επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Θεοκλήτου, προεξάρχοντος του άγοντος τα ονοματήριά του, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιερισσού, Αρδαμερίου & Αγίου Όρους κ. Θεοκλήτου,  ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ συνιερούργησε μετά των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κασσανδρείας κ. Νικοδήμου, Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, Πατρών κ. Χρυσοστόμου και Θεουπόλεως κ. Παντελεήμονος, συμπροσευχηθέντων στο ιερό Βήμα των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μαντινείας κ. Αλεξάνδρου, Μιλήτου κ. Αποστόλου και Λαγκαδά κ. Ιωάννου,με τη συμμετοχή πολλών Κληρικών και μοναχών της τοπικής Εκκλησίας και την παρουσία του Δημάρχου Αρναίας, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων, του Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκη κ. Τρίτου και πλήθους πιστών.

Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Πρωτοσύγγελος της Ιεράς Μητροπόλεως, Πανοσιολ. Αρχιμ. Χρυσόστομος Μαϊδώνης.
Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η ευλογία των Κολλύβων του Αγίου και μνημόσυνο των αοιδίμων Μητροπολιτών Μαντινείας κυρού Θεοκλήτου και Ιερισσού κυρού Νικοδήμου.
Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος ευχαρίστησε τον Κλήρο και το Λαό για την προσευχητική παρουσία τους και  παρακάλεσε όλους να εύχονται για τη θεοφιλή πληροφόρηση της ποιμαντορίας του.