Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Eπίσκεψη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου στην Ιερά Μητρόπολις Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης επισκέφτηκε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου ε.έ.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος ευρίσκετο στη Θεσσαλονίκη, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα, προκειμένου να παρευρεθή στην 9η Επιστημονική Ημερίδα Θεολόγων «Από τη διακονία του Λόγου στη Διακονία του πλησίον», είχε την ευκαιρία να πραγματοποίηση σύντομη επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης. 

Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, τον οποίο συνόδευαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Διαυλείας κ.κ. Γαβριήλ καθώς και ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιουστίνος Μπαρδάκας, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, υποδέχτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης στην είσοδο της Ιεράς μας Μητροπόλεως. 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, αφού καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο και τη συνοδεία του είχε την ευκαιρία να του παρουσιάσει και να ζητήσει την ευλογία του για τις επικείμενες εόρτιες εκδηλώσεις προς τιμήν της Αγίας Νεομάρτυρος Κυράννης της Οσσαίας, οι οποίες θα περιλαμβάνουν λατρευτικές και επιστημονικές εκδηλώσεις που θα ξεκινήσουν την Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου, με Αρχιερατικό Συλλείτουργο και θα κλείσουν την Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης της Αγίας με τη Θεολογική-Αγιολογική Ημερίδα, που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολις Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης και η Διεθνής Ακαδημία Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος», με θέμα «Το Μαρτύριον της Αγίας Νεομάρτυρος Κυράννης και η Αγία Νεομάρτυς Ακυλίνα-Αγγελίνα», και θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό κέντρο Όσσης με τη συμμετοχή των καθηγητών της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. . Παράλληλα, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ανεφέρθη και στις εκδηλώσεις προς τιμήν των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, οι οποίες ξεκίνησαν την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, ημέρα Μνήμης της εορτής της Κοιμήσεως του Αγίου Κυρίλλου με Αγρυπνία, εις την Ιερά Μονή Παντοκράτορος – Μελισσοχωρίου, με αφορμή την ιστορική επέτειο των 1150 ετών από του εκχριστιανισμού των Σλάβων, μία επέτειο που θα τιμηθεί ιδιαιτέρως από την Ιερά μας Μητρόπολη, η οποία έχει αφιερώσει το τρέχον έτος στους δύο μεγάλους Αγίους. Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης ευχήθηκε στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, επ’ ευκαιρίᾳ της συμπληρώσεως πέντε ετών από την ανάληψη των Αρχιεπισκοπικών του καθηκόντων, υγεία και μακροημέρευση στο πολυεύθυνο έργο που ασκεί για την Εκκλησία αλλά και την πατρίδα μας.