Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για τον Πολιούχο της Καλαμπάκας Άγιο Βησσαρίωνα.

 


Καλαμπάκα | Αιμίλιος Πολυγένης

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα, Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024 ο Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για τον Πολιούχο της Καλαμπάκας, Άγιο Βησσαρίωνα.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε στον πανηγυρίζοντας Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βησαρρίωνα, χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Φλωρίνης κ. Ειρηναίος.


Επίσης, συγχοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Ύδρας Εφραίμ, Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Κηφισίας κ. Κύριλλος, καθώς και οι Καθηγούμενοι των Ιερών Μονών των Μετεώρων και πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.


Μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε λιτανεία της Τιμίας Κάρας του Αγίου, από τον Ιερό Ναό μέχρι την Κεντρική Πλατείας της πόλεως.


H Λιτανεία πραγματοποιήθηκε παρουσία της Φιλαρμανοκής, στρατιωτικού Αγήματος και του χορευτικού Ομίλου "Τα Μετέωρα".


Στη συνέχεια ευλογήθηκε ή Αρτοκλασία, ενώ ο Μητροπολίτης Σταγών κ. Θεόκλητος στον σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τους Αγίους Αρχιερείς που αποδέχθηκαν την πρόσκλησή του να παραστούν στους εορτασμούς.


Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος αναφέρθηκε στην λεγόμενη Woke Ατζέντα, τονίζοντας ότι ο "μετανθρωπισμός έχει καταντήσει ένα κίνημα παγκόσμιο, το οποίο θέλει να επιβάλει την δικό της διαφορετικό τρόπο ζωής".


"Αυτό προσβλέπει σε ένα φίλαυτο ατομικό ευδαιμονισμό, ώστε να μπορέσει ο ίδιος αγαπώντας τον εαυτό του να πετύχει την ατομική του καταξίωση μέσα σε μια κοινωνία εις βάρος των άλλων ανθρώπων" - υπογράμμισε επίσης ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας.