Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

Σύναξη Ιερέων και στελεχών νεότητος στη Νάξο.

04Η ετήσια Σύναξη Κληρικών και Κατηχητών-τριών επί τη ενάρξει της νέας κατηχητικής χρονιάς, πραγματοποιήθηκε στη Νάξο την Πέμπτη 19-9-2024 το απόγευμα, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ζωοδόχου Πηγής.

Προσκεκλημένος ομιλητής της εν λόγω σύναξης, ήταν ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Χριστοφόρος Καραμολέγκος, Κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας, ο οποίος πραγματοποίησε ομιλία με θέμα: «Είναι η κατήχηση αποτελεσματική ποιμαντική δράση της Εκκλησίας σήμερα; Αρχές, προϋποθέσεις και προοπτικές της κατηχήσεως!» Τους συμμετέχοντες στην σύναξη καλωσόρισε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Καλλίνικος, ο οποίος ακολούθως παρουσίασε τον ομιλητή. Μετά την ομιλία αναπτύχθηκε εποικοδομητικός διάλογος κατά τον οποίο ετέθησαν από τους πατέρες και οι δράσεις, τις οποίες με την Χάρη του Θεού θα πραγματοποιήσουν με τους συνεργάτες τους στην κατήχηση, κατά την φετινή κατηχητική χρονιά. Στο τέλος της σύναξης, ο Σεβασμιώτατος διένειμε ως ευλογία από ένα βιβλίο προς όλους και εν συνεχεία ακολούθησε κέρασμα.

 

 

Την επόμενη ημέρα, Παρασκευή 20-9-2024 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος συμμετείχε συμπροσευχόμενος στην τελεσθείσα Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος «Χριστό» πόλεως Νάξου. Κατά την διάρκεια του Κοινωνικού, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο και προ της Απολύσεως και αφού ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους, απένειμε του οφφίκιο του Σακελλαρίου, στον π. Ευστάθιο Βασιλάκη.

 

 

Το Σάββατο 21-9-2024 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παντανάσσης πόλεως Νάξου, όπου συμμετείχε συμπροσευχόμενος στην Θεία Λειτουργία, κατά την διάρκεια της οποίας κήρυξε τον θείο λόγο και προέστη των Μνημοσύνων των αειμνήστων Γεωργίου Λιανόπουλου και Νικηφόρου Φακίνου.