Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024

Μεγαλοπρεπής Λιτανεία στην Αγία Σοφία Νέου Ψυχικού (ΦΩΤΟ).



Νέο Ψυχικό | Θάνος Θανόπουλος κλπ

Ολοκληρώθηκε σήμερα, Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024 η λαμπρή πανήγυρη του Ιερού Καθεδρικού Ναού της Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων αυτής, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης στο Νέο Ψυχικό.

Τον Μεθέορτο Εσπερινό τέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας Αρχιμ. Επιφάνιος Αρβανίτης πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμ. Ιωαννίκιο Κουλιανόπουλο, τους συνεφημερίους Αρχιμ. Χριστόδουλο Κλαδίτη, Πρωτοπρ. Γεώργιο Χριστοδούλου, π. Αθανάσιο Δροσινό και κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και άλλων Ιερών Μητροπόλεων.

Μετά το πέρας του μεθέορτου εσπερινού πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Εικόνας και των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Σοφίας και της Αγίας Αικατερίνης προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αρχιμ. Βαρνάβα Θεοχάρη.


Να σημειωθεί ότι στην λιτανεία την Εικόνα και τα Ιερά Λείψανα συνόδευε άγημα του Στρατού, τμήμα Προσκόπων του Νέου Ψυχικού, παιδιά από τις Κατηχητικές Συνάξεις της Ενορίας και η μπάντα του Δήμου Φιλοθέης - Ψυχικού.


Στις Ιερές Ακολουθίες παρέστη ο Δήμαρχος Φιλοθέης - Ψυχικού κ. Χαράλαμπος Μπονάτσος, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι φορέων και εκατοντάδες πιστοί.


Μετά το πέρας της λιτανείας ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αρχιμ. Βαρνάβας αφού μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου στην συνέχεια αναφέρθηκε στην ανάγκη πίστης, ελπίδας και αγάπης στην σημερινή κοινωνία.


«Ζητείται πίστη, ελπίδα, αγάπη. Εμείς που είμαστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί πιστεύουμε και αγαπούμε γι' αυτό και ελπίζουμε. Ας κρατήσουμε σήμερα στη ζωή μας αυτή την πίστη, αυτή την ελπίδα και την αγάπη προς τον Θεό και τον συνάνθρωπο, αρετές οι οποίες συγκροτούνται μέσα στο Πρόσωπο του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, ο οποίος είναι η αληθινή Σοφία. Ας κρατήσουμε την δύναμη των Αγίων Μαρτύρων, την σοφία τους, την πίστη τους, την ελπίδα τους και την αγάπη τους σ' αυτή την κοινωνία η οποία σήμερα είναι αφιλόξενη» - τόνισε χαρακτηριστικά ο Αρχιμ. Βαρνάβας.


Τέλος, από την πλευρά του ο Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. Ιωαννίκιος Κουλιανόπουλος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, ευχαρίστησε τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αρχιμ. Βαρνάβα για την τιμητική του παρουσία, ευχαρίστησε επίσης τους πιστούς ενορίτες για την στήριξη που παρέχουν στην ενορία, και το διήμερο του εορτασμού συνέρρευσαν κατά χιλιάδες στον Ιερό Ναό για να τιμήσουν την Προστάτιδα τους, τους τοπικούς άρχοντες για την συνεργασία και αρωγή τους στο έργο της Εκκλησίας, τους συνεφημερίους του π. Χριστόδουλο, π. Γεώργιο και π. Αθανάσιο, τους πατέρες που συμμετείχαν στις ιερές ακολουθίες, αλλά και όλους όσους κοπίασαν για να διεξαχθεί με επιτυχία και η φετινή πανήγυρη.










Οι