Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

Εορτή Προφήτου Ιωνά στην Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου.

Κατά την εορτή του αγίου ενδόξου Προφήτου Ιωνά εορτάζει ο φερώνυμος και πρώτος, ανά το Παννελήνιο, περικαλλής Ιερός Ναός, αφιερωμένος στον Προφήτη Ιωνά, ο οποίος ευρίσκεται στην Ανώσκελη Κισάμου. Ευλαβές αφιέρωμα της ευλογημένης οικογένειας Δημητρίου και Μαρίας Στεφανουδάκη και των τέκνων αυτών, εις εκπλήρωση τάματος. Του εόρτιου Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος με την συμμετοχή πλήθους Κληρικών εκ της Ιεράς Μητροπόλεως μας, της όμορης Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου, προεξάρχοντος του ιερού Κλήρου, ο Πανοσιολογιώτατος Ιερομόναχος π. Χερουβίμ, αδελφός της Ιεράς Σταυροπηγιακής και Συνοδικής Μονής Οσίου Συμεών του νέου Θεολόγου (Κάλαμος Αττικής), κατά σάρκα υιός των αοιδίμων και εν χώρα ζώντων αναπαυομένων κτητόρων του Ιερού Ναού, Δημητρίου και Μαρίας.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Αμφιλόχιος, μνημόνευσε με ευγνωμοσύνη τους μακαρίους κτήτορες Δημήτριο, Μαρία και Κωνσταντίνο, ευχαριστώντας, με λόγια θερμά, την «ευλογημένη οικογένεια Δημητρίου και Μαρίας Στεφανουδάκη δια την πολύτιμη προσφορά, στην τοπική Εκκλησία, του περικαλλούς αυτού Ιερού Ναού, αφιερωμένου εις τον μεγάλο Προφήτη Ιωνά», σημειώνοντας: «Ο μεγαλοφωνότατος Προφήτης Ιωνάς έρχεται, από τα βάθη των αιώνων και της ιστορίας, να προτυπώσει την τριήμερο ταφή και Ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, με την τριήμερο παραμονή του εντός της κοιλίας του κήτους. Έρχεται όμως, με το προφητικό του κήρυγμα που οδήγησε τους  Νινευΐτες σε μετάνοια και λύτρωση• έρχεται να υπενθυμίσει σε καιρούς αποστασίας και ακαταστασίας, όπως οι δικοί μας που μοιάζει να μην διαφέρουν από εκείνους της εποχής των Νινευϊτών, πως εάν θέλουμε να νικήσουμε τον θάνατο ο μόνος ασφαλής και βέβαιος δρόμος και τρόπος είναι αυτός της μετάνοιας.

Δηλαδή της επιστροφής στην οικεία του Πατρός που καρτερικά αναμένει την επιστροφή όλων μας. Όσο συνεχίζουμε να τρεφόμαστε με ξυλοκέρατα και ψευδαισθήσεις, όσο ικανοποιούμε την ύλη και όχι το πνεύμα, όσο γεμίζουμε το σώμα και αδειάζουμε την ψυχή, τόσο η καρδιά μας θα μένει άγευστη της Χάρις και παρουσίας του Θεού», κατέληξε ο Επίσκοπος μας. Ακολούθησε Ιερά Παράκλησις του Προφήτου Ιωνά και πλούσια φιλοξενία, εκ μέρους της οικογενείας των κτητόρων, στους πολυπληθείς προσκυνητές που είχαν κατακλύσει τον Ιερό Ναό και τους προαύλιους χώρους.